Опис прапора с.Коблеве

Дата: 06.04.2019 10:45
Кількість переглядів: 852

 

Додаток №2

до рішення сільської ради

№____ від ___________2016 р.

 

 

 

Прапор села Коблеве

(Березанський район, Миколаївська область)

 

            У квадратному полотнищі з верхніх кутів до центру полотнища вістря вниз, яке ділить полотнище на синє і жовте поля. У верхньому синьому полі по центру прапора  розкрита мушля  (морська раковина) із жовтою зовнішньою поверхнею і срібною внутрішньою, в якій червона перлина у жовтому сяйві. Внизу у жовтому полі три рівновеликі сині грони стиглого винограду, дві над одною, на зеленій лозі і з таким же листям.

 

                                            Тлумачення символіки

Символіка і колористика прапора частково повторює символіку і колористику герба села Коблеве.

Основний символ на прапорі – три грони стиглого винограду на зеленій лозі, дві над одною, символізує розвинуте аграрне господарство мешканців села, пріоритетом якого являється вирощування і переробка винограду.

Виноградне гроно – символ плодючості, життєвої ниви, радості і родинної краси. Зображення винограду нагадує розташування на території сільської ради відомого заводу торгової марки Коблеве по виробництву винних напоїв різних сортів.

Три грони винограду також підкреслюють давню назву поселення – Троїцьке.

Жовтий колір прапора втілює багатство та знатність.

Розкрита срібна мушля (раковина) у синьому полі із червоною перлиною у сяйві стилізовано підкреслює розташування на землях Коблеве курортної зони відпочинку і оздоровлення з сучасними базами, туристичною інфраструктурою в екологічно чистій місцевості на березі Чорного моря.

Зона відпочинку  уособлюється з морською перлиною, яка символізує  досконалість і красу, процвітання і щастя. Перли – абсолютний дар моря, для Коблеве - це природні умови пристосовані людиною в зону відпочинку, відому в Україні та за її межами.

Синій колір геральдично символізує вірність і чесність і підкреслює межування території сільської ради з Чорним морем.  

Срібний колір мушлі символізує чистоту, радість і правдивість. Срібний колір в геральдиці  є уособленням благородства і відвертості.

Відстань від вершини вістря до нижнього або верхнього краю прапора становить 50% від сторони прапора. Висота мушлі між верхньою і нижньою її частинами становить 28% від сторони прапора. Висота виноградної грони від верхнього зеленого листка до нижньої синьої ягоди становить 32% від сторони прапора. Відстань від нижньої синьої ягоди першої і третьої грони до нижнього краю прапора становить 31% від сторони прапора, відстань від нижньої синьої ягоди другої (середньої грони) становить 9% від сторони прапора.      

 

 

 

Член Ради Українського геральдичного

                                                товариства                             Янушкевич Ігор Дмитрович

 

м. Миколаїв           

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь