Головне управління держпродспоживслужби в Миколаiвській області.

 

Вірусний гепатит А (хвороба Боткіна)

Забруднена питна вода згубно впливає на здоров’я людини. Вживання недоброякісної питної води суттєво погіршує здоров’я, зумовлюючи виникнення специфічних інфекційних хвороб.

Порядок одержання допуску (посвідчення) на право роботи пов’язаної із пестицидами і агрохімікатами

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує особам, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання допуску (посвідчення) та посвідчення на право роботи із зазначеними препаратами).

Якісна питна вода - запорука доброго здоров'я

Вода – найбільш поширена речовина в біосфері, яка займає виключно важливе значення в природі. Протягом життя ми споживаємо в середньому 75 тонн питної води. У рідкому середовищі відбуваються процеси травлення і засвоєння організмом поживних речовин. Завдяки воді з організму виводяться шкідливі продукти обміну - сеча, піт, а з ними шкідливі речовини і токсини.

Сміттєва проблема на селі. Або, чи насправді селянам немає що викидати

Справді, у сільських місцевостях доволі часто доводиться чути твердження "у мене немає сміття", "я все спалюю", "все закопую в землю". По-перше, у сучасному побуті доволі багато сполук, які в принципі не можна ані спалювати, ані закопувати, ані викидати просто неба.

Новий штам COVID – 19 вже в Україні

Березанське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що в Україні зафіксовано новий штам COVID – 19, а саме Кракен.

Токсикоінфекції. Отруєння сальмонелами. Профілактика харчових отруєнь

Під час дії воєнного стану в Україні вимушено збільшився переїзд населення по території України та в інші країни. Умови пересування населення, а саме довге очікування на вокзалах, пунктах пропуску, в сховищах, тривале перебування у транспорті, де відсутні умови для зберігання продуктів та миття рук, можуть бути причинами виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.