ДОВОДИМО ДО ВІДОМА. ЄДИНИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПОРТАЛ ВІДКРИТИХ ДАНИХ НЕ НАДАЄ ДОСТУПИ ДЛЯ ПУБЛІКАЦІЇ ДАНИХ

Дата: 26.09.2019 05:48
Кількість переглядів: 591

Фото без опису

Коблівська сільська рада доводить до відома фізичних та юридичних осіб, у тому числі контролюючих органів, інформацію про те, що Єдинний державний портал відкритих даних Data.Gov.Ua не надає доступи для оприлюднення необхідних наборів даних.

Згідно з діючим законодавством, всі державні установи відтепер зобов’язані оприлюднювати та надавати інформацію у відкритому доступі про свою діяльність (набори даних). Але для здійснення цього немає физічної можливості – портал Data.Gov.Ua не надає можливості для публікування наборів даних у статусі “Розпорядники”.

Складається враження, що портал перевантажений, тобто співробітники сервісу не справляються з усіма заявками і поточною роботою. Виникає думка про те, що Data.Gov.Ua просто не працює.

Коблівська сільська рада ще в середині липня цього року подала заявку до цього сервісу для активації можливості публікацій набору данних, але до цих пір ні відповіді, ні автоматичного надання таких можливостей з боку порталу не надано. До того ж, лист з усіма необхіодними документами, печаткою та підписом керівника установи були відправлені Укрпоштою на вказану юридичну адресу офісу функціонування сервісу згідно вимог Data.Gov.Ua. 

Також, якщо ще влітку на порталі було опубліковано контактний номер телефону оператора, з ким можна було проконсультуватися з конкретних питаннь функціонування сервісу, публікації інформації, то тепер цього телефону немає – його просто зняли з публікації. Це ще раз підтверджує думку про те, що Єдиний портал відкритих даних або не працює, або працює, але з великою затримкою в обслуговуванні.

Коблівська сільська рада вирішила повторно звернутися на портал в десятих числах вересня вже на електрону пошту, але знову ж таки відповіді немає і статус розпорядника не відкритий для публікаціі наборів даних.

Ми продовжуємо працювати і будемо намагатися далі йти до законодавчо визначеної мети – оприлюднення необхідної інформації на Єдиному державному порталі відкритих даних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь