Пошук

Повідомлення про оприлюднення регуляторного акту – проекту рішення Коблівської сільської ради “Про внесення змін до Статуту Коблівської об’єднаної територіальної громади”

Дата: 27.12.2019 11:02
Кількість переглядів: 706

Коблівською сільською радою розроблено проект регуляторного акту – проекту рішення Коблівської сільської ради «Про внесення змін до Статуту Коблівської об’єднаної територіальної громади». Проект даного рішення розроблено відповідно до ст. 4, 8 Закону України “Про засади регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004р. № 308 « Про затвердження методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акту».

Впровадження регуляторного акту дозволить офіційно закріпити історичні, національно-культурні, соціально-економічні та інші особливості Коблівської ОТГ, надавши право населеним пунктам громади мати власну офіційну символіку.

Поштова адреса розробника проекту регуляторного акта:

57453, Миколаївська область, Березанський район, с. Коблеве, вул. Одеська, буд. 4. Телефон: (05153) 9-61-42. Е-mail: koblevorada@ukr.net

З метою одержання зауважень та пропозицій електронну версію проекту регуляторного акту та відповідного аналізу регуляторного впливу розміщено в мережі Internet на Офіційному сайті Коблівської сільської ради за посиланням koblivska-gromada.gov.ua.

Зауваження та пропозиції у друкованому або електронному вигляді приймаються протягом 1 місяця з дня оприлюднення проекту регуляторного акту та відповідного аналізу регуляторного впливу.

Опубліковано 20 грудня 2019 року.

Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Коблівської сільської ради «Про внесення змін до Статуту Коблівської об’єднаної територіальної громади»

Даний аналіз регуляторного впливу розроблений відповідно до ст. 4, 8 Закону України “Про засади регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004р. № 308 «Про затвердження методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акту».

Назва регуляторного акта: рішення Коблівської сільської ради «Про внесення змін до Статуту Коблівської об’єднаної територіальної громади»

Регуляторний орган: Коблівська сільська рада Березанського району Миколаївської області

Проект внесення змін до статуту територіальної громади оприлюднюється на офіційному веб-сайті сільської ради.

  1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання

Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено право представницького органу місцевого самоврядування на основі Конституції та законів України прийняти Статут територіальної громади міста з метою врахування історичних, національно-культурних, соціально-економічних та інших особливостей здійснення місцевого самоврядування, та внесення змін до нього.

Члени територіальної громади як основного суб’єкта місцевого самоврядування відповідно до законодавства мають права щодо прийняття участі у діяльності та контролю за органами місцевого самоврядування, на даний час практична реалізація даних прав закріплюється законами України, іншими нормативно-правовими актами України та Статутом громади.

Так, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» встановлено низку норм безпосередньої демократії, зокрема скликання та врахування рішення загальних зборів громадян, організація та проведення громадських слухань, місцевих ініціатив та ін., процедура здійснення яких визначається у Статуті об’єднаної територіальної громади.

З метою врахування історичних, національно-культурних, соціально-економічних особливостей кожної територіальної громади, пропонується внести зміни до Статуту громади в частині надання права окремим населеним пунктам громади мати власну символіку.

  1. Цілі державного регулювання.

Закріплення норм, встановлених Конституцією, законами України,  Європейською хартією місцевого самоврядування, встановлення порядку їх виконання, вираження особливостей, які властиві мешканцям громади, пропонується вирішити шляхом внесення змін до Статуту об’єднаної територіальної громади

  1. Альтернативні способи досягнення встановлених цілей.

Альтернативою є неприйняття даного регуляторного акту.

Даний спосіб не є ефективним з причини того, що Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» внесення місцевих ініціатив встановлюється Статутом територіальної громади і є важливим стосовно прав жителів громади у здійсненні місцевого самоврядування.

  1. Механізм, який пропонується застосувати для роз’яснення проблеми і відповідні заходи.

Пропонується офіційно закріпити історичні, національно-культурні, соціально-економічні та інші особливості Коблівської ОТГ, надавши право населеним пунктам громади мати власну офіційну символіку.

Статутом регулюються права членів територіальної громади на проведення громадських слухань, Загальних зборів громадян, внесення місцевих ініціатив та встановлюється порядок їх реалізації. Тому, прийняття змін до Статуту територіальної громади встановить чіткі вимоги по механізму участі членів територіальної громади у вирішенні важливих питань

  1. Обґрунтування можливості досягнення встановлених цілей у разі прийняття регуляторного акта.

 Досягнення цілей регуляторного акту пропонується вирішити шляхом обов’язковості виконання норм Статуту всіма членами територіальної громади та органами владних повноважень. 

  1. Очікувані результати прийняття акта.

Дія зазначеного регуляторного акта поширюється на осіб, які зареєстровані та постійно мешкають на території Коблівської ОТГ, а також на фізичні і юридичні особи, підприємства, установи, організації, розташовані на території громади.

Сфера впливу Вигоди Витрати
Члени територіальної громади Одержання можливості активно впливати та брати участь у вирішенні місцевих проблем,

 

можливість отримати певні важелі щодо рівноправної, партнерської ролі у місцевому самоврядуванні; інструмент розвитку і формування власне самої громади

Відсутні
Органи місцевого самоврядування Можливість реальної кооперації у вирішенні проблем громади Відсутні

 

  1. Визначення строку дії регуляторного акта.

Дія зазначеного регуляторного акта – постійно.

До чинного акта Статуту територіальної громади протягом його дії можливе внесення змін та доповнень.

  1. Заходи, за допомогою яких здійснюється відстеження результативності акта.

Відстеження результативності регуляторного акта буде відбуватися в порядку, передбаченому статтею 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та згідно Постанові Кабінету Міністрів України №308 від 11.03.2011 «Про затвердження методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта».

Сільський голова                                                                                                       В. ПАНИЧ

 

Перейти до: проект рішення Про внесення змін до Статуту Коблівської ОТГ.

Завантажити документ: Проект рішення Про внесення змін до Статуту Коблівської ОТГ.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь