Навчання для голів ОСББ та ініціативних жителів багатоквартирних будинків в рамках Проекту ЄС/ПРООН HOUSES за сприяння «Агенції місцевого розвитку» Коблівської сільської ради.

Дата: 06.02.2020 15:01
Кількість переглядів: 1031

Навчання для голів ОСББ та ініціативних жителів багатоквартирних будинків.

Сьогодні, 06 лютого, в залі засідань Коблівської сільської ради, під керівництвом спеціаліста з розвитку громад - регіонального координатора ПРООН з досягнення цілей сталого розвитку в Миколаївській області та регіонального координатора IFC у Миколаївській області Максима Литвиненко, розпочато навчання для голів ОСББ та ініціативних жителів багатоквартирних будинків в рамках Проекту ЄС/ПРООН HOUSES за сприяння «Агенції місцевого розвитку» Коблівської сільської ради.

Фото без опису

За результатами навчання, всі учасники отримають сертифікати про проходження навчання від ПРООН, посібник Законодавча основа ОСББ і посібник курсу лекцій.

Участь у навчанні є БЕЗКОШТОВНОЮ!!! Базове Навчання в рамках проекту #HOUSES включає в себе наступні теми: 

  1. Відносини власності в багатоквартирному будинку (Юридичний статус ОСББ-Склад спільного майна багатоквартирного будинку - Обов’язки (співвласників - Окремі питання: “балансоутримувачі”, “комунальна власність”)
  2. Налагодження роботи в ОСББ (чи необхідно “приймати” будинок в управління - Технічна документація - “Баланс” - Самозабезпечення - Засади відносин зі співвласниками - Відносини з виконавцями комунальних послуг
  3. Поточна діяльність ОСББ  (Фонди, кошторис і внески в ОСББ)
  4. Місце ОСББ на ринку комунальних послуг (Моделі організації договірних відносин з надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку - Принципи комерційного обліку комунальних послуг - Роль і місце ОСББ в наданні комунальних послуг (стосунки з монополістами)
  5. Асоціації ОСББ  (Що таке асоціація ОСББ - Вигоди і ризики об’єднання в асоціацію - Засади діяльності асоціації ОСББ)
  6. Взаємодія ОСББ з органами державної влади і місцевого самоврядування Що може і що повинне ОСББ - Що можуть і що повинні органи державної влади і місцевого самоврядування - Як уберегти ОСББ від невластивих функцій)
  7. Перевірки в ОСББ органами державної влади і місцевого самоврядування (Хто і як може перевіряти ОСББ та управителів  - Як проводяться перевірки - Що треба знати, якщо ОСББ є у плані проведення перевірок -Як підготуватися та спокійно пережити перевірку)
  8. Комунікації в ОСББ  (особливості комунікацій в ОСББ– маніпуляції в  комунікації – конфлікт та як його побороти-ефективна презентація: як утримувати увагу аудиторії та ефективно передавати необхідну вам інформацію).  

Фото без описуФото без описуФото без опису

Окрім того було презентована Фонд енергоефективності та Програму підтримки ЕНЕРГОДІМ.
Всі учасники отримали змістовні відповіді на питання, що виникли під час 

ДОЛУЧАЙТЕСЬ ДО ПРОЕКТУ - ОТРИМУЙТЕ ЗНАННЯ - КЕРУЙТЕ БУДИНКОМ ЯКІСНО ТА ЕФЕКТИВНО!

Матеріал: С.А. Абуздін
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь