Регуляторний акт "Шкільний автобус". АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ Проекту рішення № 9 LІ сесії Коблівської сільської ради

Дата: 05.06.2020 15:47
Кількість переглядів: 636


АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ Проекту рішення № 9 LІ сесії Коблівської сільської ради Березанського району Миколаївської області 8 скликання «Про розгляд Проєкту програми  «Шкільний автобус на 2020-2022роки».
Цей  аналіз регуляторного впливу розроблений відповідно до Конституції України, ст. 14 Закону України "Про освіту", ст. 21 Закону України "Про загальну середню освіту", ст.. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 року №176, пункту 2 статті 66 Закону України «Про освіту» в частині забезпечення фінансування пільгового проїзду учнів, вихованців та педагогічних працівників до місць навчання і додому та з метою реалізації прав громадян на доступність здобуття повної загальної середньої освіти шляхом органiзацiї пільгового пiдвозу учнiв та педагогічних працiвникiв до закладу освіти i в зворотньому напрямку (п. 4, 5 ст. 13 Закону України «Про освіту».
1. Опис проблеми, яку планується розв’язати шляхом затвердження «Про розгляд проєкту програми  «Шкільний автобус на 2020-2022роки»
Організація регулярного безоплатного підвезення до місць навчання і додому учасників освітнього процесу, які проживають на території Коблівської сільської ради, педагогічних працівників до міcць роботи та у зворотному напрямку, а також забезпечення організації підвезення на олімпіади, спортивні змагання, конкурси, фестивалі та організацію підвезення педагогічних працівників на різні форми методичної роботи: фестивалі, конкурси, конференції, творчі зустрічі тощо.
2. Цілі державного регулювання
Ціль програми ««Шкільний автобус на 2020-2022роки» полягає у можливості задовольнити потреби закладів освіти та учнів, вихованців  Коблівської сільської ради.
3. Альтернативи:
Альтернативою затвердження програми ««Шкільний автобус на 2020-2022роки» є те, що відділ освіти, молоді та спорту Коблівської сільської ради зможе забезпечити належну організацію підвезення дітей, які проживають за межею пішохідної доступності, до закладів освіти, сприятиме проведенню оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти, створенню освітніх округів, створенню умов для безпеки дітей, збереження їх здоров’я, а також забезпечить ефективне використання бюджетних коштів, кадрового потенціалу педагогічних працівників та розширить можливості для гурткової та позакласної роботи.
4. Обґрунтування строку чинності програми «Шкільний автобус на 2020-2022роки»
Програма ««Шкільний автобус на 2020-2022роки» приймається на 2020-2022рр, перегляд та внесення змін проводиться в разі потреби та внесенні змін до чинного законодавства.
5. Визначення показників результативності програми ««Шкільний автобус на 2020-2022роки» в разі його прийняття.
Результативність прийняття даної програми буде здійснюватися після набрання ним чинності.
  
Повідомлення
про оприлюднення проєкту регуляторного акту - Проєкту рішення №9 LІ сесії Коблівської сільської ради Березанського району Миколаївської області 8 скликання «Про розгляд проєкту програми ««Шкільний автобус на 2020-2022роки»
Коблівською сільською радою розроблено проект  рішення №9 LІ сесії Коблівської сільської ради Березанського району Миколаївської області 8 скликання «Про розгляд проєкту програми ««Шкільний автобус на 2020-2022роки». 
Проєкт даного рішення розроблено відповідно до Конституції України, ст. 14 Закону України "Про освіту", ст. 21 Закону України "Про загальну середню освіту", ст.. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 року №176, пункту 2 статті 66 Закону України «Про освіту» в частині забезпечення фінансування пільгового проїзду учнів, вихованців та педагогічних працівників до місць навчання і додому та з метою реалізації прав громадян на доступність здобуття повної загальної середньої освіти шляхом органiзацiї пільгового пiдвозу учнiв та педагогічних працiвникiв до закладу освіти i в зворотньому напрямку (п. 4, 5 ст. 13 Закону України «Про освіту».
Затвердження програми «Шкільний автобус на 2020-2022роки» необхідно для організації регулярного безоплатного підвезення до місць навчання і додому учасників освітнього процесу, які проживають на території Коблівської сільської ради, педагогічних працівників до міcць роботи та у зворотному напрямку, а також забезпечення організації підвезення на олімпіади, спортивні змагання, конкурси, фестивалі та організацію підвезення педагогічних працівників на різні форми методичної роботи: фестивалі, конкурси, конференції, творчі зустрічі тощо.
Поштова адреса розробника проєкту регуляторного акта: 
57453, Миколаївська область, Березанський район с. Коблеве, вул. Одеська,4, Відділ освіти,  молоді та спорту Коблівської сільської ради.  
Е-mail: osvita.koblevo@ukr.net
З метою одержання зауважень та пропозицій електронну версію проєкту програми та відповідного аналізу регуляторного впливу розміщено в мережі Internet на офіційному сайті Коблівської сільської ради у розділі «Регуляторні акти» за посиланням http://koblivska.gromada.org.ua/
 Зауваження та пропозиції у друкованому або електронному вигляді приймаються протягом 1 місяця з дня оприлюднення проекту програми та відповідного аналізу регуляторного впливу. 

Опубліковано 26 травня 2020 року


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь