Коблівська та Южненська територіальні громади підписали меморандум про співпрацю

Дата: 11.06.2020 09:48
Кількість переглядів: 837

Коблівська сільська та Южненська міська територіальні громади підписали Меморандум про співпрацю та Договір про співробітництво територіальних громад у формі спільного проєкту.

Фото без опису

Реалізація проєкту "Налагодження якісного співробітництва між міськими та сільськими/селищними територіальними громадами", що реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування України спільно з Програмою «U-LEAD з Європою» в Южненській міській та Коблівській сільській громадах закінчилась конкретними домовленостями.

Фото без опису

В рамках третього спільного ОНЛАЙНасідання 05 червня 2020 року в Южненській міській та Коблівській сільській громадах, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між громадами та Договору про співробітництво територіальних громад у формі спільного проекту.

З метою вирішення актуальних питань місцевого значення Сторони домовились про реалізацію спільного проекту «Придбання спеціалізованої техніки та обладнання  для запровадження сучасної системи управління твердими побутовими відходами спільного проекту Южненської міської територіальної громади Одеської області та Коблівської сільської об’єднаної територіальної громади Березанського району Миколаївської області».

Фото без опису

Під час підписання Меморандуму про співпрацю та Договору про співробітництво територіальних громад у формі спільного проєкту Южненський міський голова Новацький Володимир Миколайович зазначив, що «…територіальна громада міста Южне із Коблівською сільською об’єднаною територіальною громадою поєднані тісними економічними і соціальними зв’язками. Багато людей із Коблево працюють у місті Южне і навпаки. Южненсько-Коблівська агломерація сформована вже давно. Тому, співробітництво вже відбувається, але сьогодні воно було підтверджене документально.

Завдяки проєкту «Налагодження якісного співробітництва між міськими та сільськими/селищними територіальними громадами», що реалізується АМУ спільно з Програмою «U-LEAD з Європою» вдалося закріпити основні напрями подальшої співпраці та вийти за рамки одного регіону, окресливши формат Южненсько-Коблівського приморського субрегіону, який може залучати сусідні громади Одеської та Миколаївської областей для реалізації спільних проєктів, в тому числі в сфері туризму».

Фото без опису

Коблівський сільський голова Панич Володимир Михайлович зазначив, що «….вперше за довгі роки вдалося домовитися дуже конкретно про реалізацію спільного проєкту, направленого на підвищення ефективності поводження з твердими побутовими відходами на приморській території, яка охоплює Южненсько-Коблівський приморський субрегіон. І ця можливість виникла завдяки проєкту «Налагодження якісного співробітництва між міськими та сільськими/селищними територіальними громадами», що реалізується АМУ спільно з Програмою «U-LEAD з Європою». В результаті експертної підтримки було розроблено не тільки Меморандум про співпрацю, а також проєктну пропозицію, яка буде подана як на конкурс ДФРР, так і інші конкурси національних та міжнародних інституцій. Це перший спільний проєкт в сфері поводження з ТПВ, але він покладе початок до подальших спільних дій, направлених не тільки на збір, транспортування, але й переробку ТПВ».

Фото без опису

Експерт проєкту Людмила Євсєєва презентувала присутнім остаточний варіант проєктної пропозиції «Придбання спеціалізованої техніки та обладнання для запровадження сучасної системи управління твердими побутовими відходами спільного проекту територіальної громади міста Южне Одеської області та Коблівської сільської об’єднаної територіальної громади Березанського району Миколаївської області».

Бойко Наталія, представник Асоціації органів місцевого самоврядування України (АМУ), презентувала учасникам Дорожню карту щодо подальшої реєстрації Договору про співробітництво територіальних громад у формі спільного проєкту в Реєстрі про співробітництво територіальних громад.

Сергій Федосєєв, заступник голови "Агенції місцевого розвитку Коблівської ОТГ", як учасник в проекті від  Коблівської сільської об’єднаної територіальної громади Березанського району Миколаївської області, щиро подякував експерту проекту Людмилі Євсєєвій та представниці Асоціації органів місцевого самоврядування України (АМУ) Бойко Наталії за фахову підтримку та методичну допомогу в реалізації проекту «Налагодження якісного співробітництва між міськими та сільськими/селищними територіальними громадами».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь