Один район - одна громада - бути чи не бути ?!

Дата: 21.06.2020 16:36
Кількість переглядів: 1080

 

Звернення

депутатів Коблівської сільської ради до Кабінету Міністрів України

щодо недоцільності формування однієї об’єднаної громади навколо селища Березанка Березанського району Миколаївської області, а саме один район-одна громада.

 

Коблівська сільська рада обурена зверненням депутатів Березанської районної ради до Кабінету Міністрів України, щодо об’єднання навколо селища Березанка в «один район-одна громада» та вважає його недоцільним у зв’язку з тим що на першому етапі старту реформи децентралізації апаратом Березанської районної адміністрації не було проведено обговорення серед населення щодо перспективного плану об’єднання в одну громаду, натомість обговорено тільки з керівниками сільських рад, які також висловили думку щодо об’єднання в декілька громад, незважаючи на це, думку керівників було не враховано і  направлено подання до Миколаївської обласної державної адміністрації про об’єднання в одну громаду. Що призвело до його не сприйняття та підштовхнуло громади району до ініціювання обговорення та об’єднання в окремі самостійні громади відповідно до Закону України « Про добровільне об'єднання територіальних громад».

Систематичне саботування процесів децентралізації адміністрацією району та районними депутатами, сподівання на те, що все залишиться так як є, через те, що реформа є незаконною, призвело до того, що частина районну залишилась поза даного процесу та сьогодні страждає від відсутності коштів в районному бюджеті, від втрати можливостей економічного розвитку, що надавала на той час започаткована реформа, але поряд з тим "соціальна напруга" якою стурбований депутатський корпус району жодним чином не стосується існуючих двох  громад, що пройшли процес об'єднання відповідно до процедури та чинного законодавства.

Станом на 12.06.2020 р., відповідно до перспективного плану формування територій громад Миколаївської області, що затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2020 року № 480 –р. передбачено дві громади в , існуючому поки, Березанському районі. Дана позиція  з ними узгоджена та не приводить до соціальних перекосів в громадах, що визнані спроможними та впевнено крокують до виконання своїх перспективних планів розвитку з майбутнім доприєдненням громад, що сьогодні опинилися в зоні "тривоги" районних депутатів, що нажаль запізніла на чотири роки в часі (вносилися зміни до перспективного плану, коли утворювалася Коблівська об'єднана територіальна громада, коли утворювалася Березанська об'єднана територіальна громада, розроблявся проект перспективного плану формування територій громад Миколаївської області з майбутнім доприєдненням громад, що залишилися не реформовані, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України № 480 –р  від 15 квітня 2020 року і жодних ініціатив вищевказані структури щодо одного району  не надавали і обговорення знову ж таки не проводили, думки населення не запитували хоча на це було достатньо часу.)

Отже, звернення   депутатів Березанської районної ради до Кабінету Міністрів України щодо формування однієї громади в межах одного району вважаємо недоцільним, запізнілим, несвоєчасним та таким, що не відображає думки громадян, що  якраз і призведе до економічної нестабільності, соціальної напруги, її розхитування  на перші роки після переформатування  громад та втрати часу у цей не стабільний економічний час в цілому для держави в т.ч. і громад з яких на сьогодні вилучено значні кошти та припинено участь у багатьох програмах.

        На підставі вищенаведеного просимо  не вносити змін до перспективного плану формування територій громад Миколаївської області, що затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України № 480 –р. від 15 квітня 2020 року яким передбачено дві громади в Березанському районі та надати можливість стабільно ввійти у виборчий процес органів місцевого самоврядування, сформувати їх та продовжити роботу у напрямку їх зміцнення та розвитку.   

   

                                                   Схвалено рішенням Коблівської сільської ради

                                                   № 2 позачергової LІІ сесії 8 скликання  від

                                                   12 червня 2020 року "Про розгляд звернення  

                                                   депутатів Березанської районної ради до

                                                   Кабінету Міністрів України"

 

 

УКРАЇНА

КОБЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БЕРЕЗАНСЬКОГО РАЙОНУ МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

 

 РІШЕННЯ

 

від 12 червня 2020 року № 2                           позачергова LІІ сесія 8 скликання

с. Коблеве 

 

Про розгляд звернення депутатів

Березанської районної ради до

Кабінету Міністрів України

 

Відповідно до статті 140 Конституції України, статті 26 Закону України  “Про місцеве самоврядування в Україні”,  Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», рішення сільської ради від 13 вересня 2016 року № 1 позачергової сесії ХІІІ сесії 7 скликання «Про добровільне об’єднання територіальних громад», розпорядження Миколаївської обласної державної адміністрації від 12.09.2016 року № 347-р «Про затвердження висновку щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень про добровільне об’єднання територіальних громад» розпорядження Кобінету Міністрів України від 15 квітня 2020 року № 480-р «Про перспективний план формування територіальних громад Миколаївської області», ознайомившись з рішенням Березанської районної ради від 29 травня 2020 року № 21 «Про звернення депутатів Березанської районної ради», звернення депутатів Березанської районної ради до Кобінету Міністрів України щодо здійснення об’єднання в межах Березанського району, враховуючи рекомендації депутатів, сільська рада   

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Прийняти до уваги факт звернення депутатів Березанської районної ради до Кабінету Міністрів України,  щодо обєднання в межах Березанського району , а саме один район - одна громада.

 

  1. Схвалити звернення до Кабінету Міністрів України депутатів Коблівської сільської ради, щодо недоцільності  формування однієї об’єднаної громади навколо селища Березанка  (додається ).

 

  1. Звернутися до Березанської районної ради з клопотанням щодо складення графіку звітності депутатів районної ради перед виборцями округів району на території Коблівської об’єднаної територіальної громади, та довести його до відома виборців та заявника.

 

  1. Рекомендувати депутатам Коблівської сільської ради скласти за узгодженням графік обговорення питання об’єднання в межах Березанського району в одну громаду з мешканцями виборчих округів та провести його в термін до 01.07.2020 року

 

  1. Звернення депутатів Коблівської сільської ради до Кабінету Міністрів України розмістити на офіційному сайті сільської ради.

 

  1. Контроль виконання даного рішення покласти на постійну комісію Коблівської сільської ради з питань прав людини, законості, депутатської діяльності і етики.

 

Сільський голова                                                                     В. ПАНИЧ

 

Фото без опису

межу майбутній районів Миколаївської області  в стадії обговорення

Фото без опису

запитання виборців до районних депутатів щодо пояснення свого бачення перспектив розвитку в одній громаді в межах колишнього Березанського району  залишилися  без відповідей... сміливості не стало прийти на засіання  сесії  Коблівської сільської ради ... на жаль ....

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описув очікуванні  графіку зустрічей депутатів райради з виборцями.....


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь