Пошук

З Міжнародним Днем людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2020 12:58
Кількість переглядів: 439

Фото без описуЩороку 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю (На офіційних мовах ООН (англ. International Day of Persons with Disabilities) – Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією A/RES/47/3 Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року.

Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов'язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства — людей із інвалідністю. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно людей з інвалідністю, прийнятій Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названа Десятиліттям людей з інвалідністю.

На сьогодні рівень інвалідізації мешканців планети становить більше 1 мільярда людей, або 15 відсотків населення Землі.

          На території Коблівської обєднаної територіальної громади проживає 16 дітей з інвалідністю, 21 особа з інвалідністю І групи та 120 осіб з інвалідністю ІІ групи. Батькам дітей з інвалідністю та особам з інвалідністю І групи перераховано коштів на загальну суму 38 тисяч гривень. Особам з інвалідністю було надано продуктові набори на загальну суму 36 тисяч гривень.

          Хочеться побажати нашим жителям громади здоровя та наснаги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь