Пошук

Поліцейський офіцер громади. Наступний крок у реформі Національної поліції України

Дата: 22.12.2020 12:47
Кількість переглядів: 1389

Хто такий поліцейський офіцер громади? Проект поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції України. Його мета – забезпечити кожну об’єднану територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

Які його завдання?

Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Хто може ним стати та як проводитиметься відбір?

Поліцейських офіцерів громади обиратимуть із числа вмотивованих та доброчесних поліцейських з не менш ніж дворічним стажем роботи, вищою освітою та водійським посвідченням. Відбір буде проводитись у два етапи. На першому – тестуванні – оцінюватимуть загальні навички кандидатів, знання законодавства. На другому – спеціальна комісія з представників Національної поліції та громади проведе з кандидатами особисті інтерв’ю.

Як проводитиметься навчання?

Ті, кого обере комісія, протягом двох з половиною місяців проходитимуть спеціальний курс, який розробили українські та міжнародні експерти з правоохоронної діяльності. Навчання буде проходити в закладах освіти МВС України або Академії патрульної поліції.

Чи бере громада участь у матеріальнотехнічному забезпеченні поліцейського офіцера громади?

За підтримки об’єднаної територіальної громади та донорських коштів поліцейський офіцер громади отримає облаштоване службове приміщення (поліцейську станцію), робоче місце, службовий автомобіль, паливно-мастильні матеріали тощо. Поліція забезпечить поліцейського одностроєм, зброєю, спеціальними засобами, засобами зв’язку та соціальним забезпеченням згідно з діючим законодавством. Грошове забезпечення складатиме від 13 тис. грн., в залежності від спеціального звання та вислуги років, та виплачуватиметься за рахунок державного бюджету в межах асигнувань поліції. Крім того, поліцейський отримає планшет, за допомогою якого плануватиме свою роботу, отримуватиме завдання від керівництва підрозділу поліції та звітуватиме про проведені заходи.

Де він проживатиме?

Поліцейський офіцер громади буде мешкати на території громади. Допускається його проживання за її межами на відстані, яка дозволить своєчасно виконувати покладені на нього обов’язки.

Кому він підпорядковується?

Поліцейський офіцер громади не муніципальний поліцейський. Він підпорядковується безпосередньо начальнику сектору превенції відділу (відділення) поліції, який обслуговує об’єднану територіальну громаду. При цьому, оскільки він стане повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки йогороботи), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою, орієнтуватиметься у своїй роботі на її потреби.

Яке навантаження по кількості населення на одного поліцейського офіцера громади?

Один поліцейський обслуговуватиме територію із чисельністю населення, що не перевищує 6 тис. осіб у сільській місцевості та 7 тис. осіб – у містах.

Хто буде виконувати обов’язки поліцейського офіцера громади під час його відпустки?

На час відпустки поліцейського офіцера громади реагування на повідомлення громадян здійснюватимуть групи реагування патрульної поліції та слідчооперативна група.

Як буде оцінюватися робота?

Оцінка ефективності роботи поліцейського офіцера громади відбуватиметься на підставі щомісячного, піврічного та річного оцінювання:

  • рівня довіри у громаді до офіцера поліції та до Національної поліції в цілому;
  • кількості та якості реалізації спільних проектів з громадою;
  • превентивної діяльності.

З питань реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади», Ви можете звернутися до управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Миколаївській області: м. Миколаїв, вул. Артилерійська, 4, каб. 32 тел. (0512) 50-15-36 E-mail: dop.upd@mk.npu.gov.ua.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь