Очікується суттєве погіршення погодних умов: засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 28.01.2021 11:12
Кількість переглядів: 466

У зв'язку із суттєвим погіршенням погодних умов на півдні країни, 27 січня було зібрано позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Український гідрометеоцентр попередив про активізацію циклону над півднем України. До кінця доби 27 січня та протягом доби 28 січня у Миколаївській та Одеській областях надзвичайний сніг (приріст снігового покриву 30-40 см), посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети, налипання мокрого снігу, що відповідає ІІІ червоному рівню небезпеки.

Такі погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту, відключення енергопостачання населених пунктів.

В Миколаївській області введено в дію план з протидії загрозам ускладнення дорожнього руху в зимовий період на території Миколаївської області. Оперативні штаби переведено на цілодобовий режим роботи. Інформація з міст, районів та територіальних громад систематично аналізується.

На контролі ситуація на автошляхах області. Організовано підготовку і належне утримування 16 тимчасових стоянок для великовантажного транспорту.

Для забезпечення безперебійного руху автотранспорту на дорогах загального користування можливе залучення 374 одиниць спеціалізованої техніки, 120 одиниць комунальної спеціалізованої техніки підприємств житлово-комунального господарства. На цілодобовому чергуванні ГУ ДСНС України в Миколаївській області знаходяться 203 чоловіка особового складу та 121 одиниця спецтехніки. З метою ліквідації можливих аварій та наслідків негоди забезпечено готовність аварійно-відновлювальних робіт. На цей час у нас створено 347 стаціонарних пунктів обігріву. У разі необхідності готові додатково організувати іще 18 - зазначив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім.

Дізнайтеся більше на Офіційному сайті Миколаївської ОДА.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь