Всеукраїнський форум: "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді»

Дата: 10.02.2021 11:58
Кількість переглядів: 998

8 лютого в Києві стартував триденний Всеукраїнський форум «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

Обговорення викликів та перспектив 2021 року, про стратегію Уряду щодо боротьби з коронавірусом, а також про ключові пріоритети в економіці на рік поточний розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Фото без опису

Кабінет Міністрів України, наголосив Денис Шмигаль, має три основні вектори стратегії боротьби з коронавірусом. Перше – це подальше посилення спроможності медичної системи. Друге – це ефективні карантинні заходи. Третє – це вакцинація, яка почнеться вже в лютому із щеплення медичних працівників.

ПЛАН ДІЙ УРЯДУ З ПРИБОРКАННЯ ПАНДЕМІЇ У 2021 РОЦІ

Денис Шмигаль
Прем'єр-Міністр України

Обговорювались такі важливі питання:

  • Готовність влади та фінансове забезпечення вакцинації
  • Бачення відновлення економіки у 2021 році
  • Допомога вразливим групам населення
  • Перспективи співпраці з міжнародними фінансовими організаціям

Пріоритет 2021-го, підкреслив очільник Уряду, буде робота над відновленням економіки. Адже, торік було здійснено багато антикризових кроків. Це і програма «5-7-9», і збільшення інвестицій в інфраструктурні проєкти, і безпрецедентні прямі виплати людям та бізнесу. У 2021 році ці програми будуть продовжені. А також буде запущено низку довгострокових економічних реформ. Так Денис Шмигаль звернув увагу на важливість подальшої реалізації державно-приватного партнерства та початок будівництва перших концесійних автобанів.

Фото без опису

Також цього року Україна обов’язково повинна дати старт створенню Фондового ринку, а також накопичувальної пенсійної системи. Це довготривалі проєкти, але вони потрібні країні вже зараз, акцентував Денис Шмигаль. Так само це стосується і програми збільшення власного видобутку газу. Підписані Урядом 8 угод про розподіл продукції в перспективі декількох років мають забезпечити енергетичну самодостатність України.

Фото без опису

Що стосується безпосередньо протидії поширенню коронавірусу велике значення має тісна співпраця місцевої влади, обласних державних адміністрацій і центральних органів влади. Значна частина відповідальності лежить саме на місцевому керівництві, заявив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко. За його словами, завдяки постійній координації Офісу Президента, МОЗ та очільників облдержадміністрацій вдається тримати під контролем кількість вільних ліжок у медзакладах у регіонах та розуміти динаміку захворюваності.

Фото без опису

Поряд із кількістю місць для хворих на коронавірус поставало питання їхнього забезпечення киснем. Фактично за сім тижнів вдалося додати 35 тисяч кисневих точок.

Фото без опису

Зі свого боку заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що найближчим часом буде запропоновано нову методику поділу зон епідемічної небезпеки. Зокрема, існуватимуть чіткі «маячки» щодо того, де ситуація дестабілізується й потрібно вживати додаткових заходів. Ключовим показником у запропонованій методиці адаптивного карантину має стати спроможність системи охорони здоров’я надати допомогу всім, хто її потребує.

Ще більше інформаціі про Форум та онлайн-трансляція за посиланням: ukraine30.com


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь