Пошук

Етапи вакцинації від COVID-19 в Україні та її безпечність. За інформацією Комунікаційного центру вакцинації від COVID-19 при Центрі громадського здоров’я України

Дата: 15.02.2021 15:46
Кількість переглядів: 556

Вакцинація - це поетапний процес, оскільки спочатку щеплення отримають працівники системи охорони здоров’я, які лікують від COVID-19 і самі постійно наражаються на небезпеку тяжкого перебігу хвороби. До того ж пріоритетними групами визначено всіх, хто працює у сфері безпеки і життєдіяльності держави.

Міністерство охорони здоров’я України визначило і запланувало таку послідовність вакцинації від COVID-19:

Першими щепитися від  COVID-19 будуть близько 367 000 людей із критичним ризиком інфікування та розвитку COVID-19, працівники ЗОЗ, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, мобільних бригад з вакцинації, лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на COVID-19 та працівники екстреної медичної допомоги. На першому етапі вакцинацію будуть здійснювати мобільні бригади. Надалі вакцинація відбуватиметься в спеціалізованих пунктах щеплень.

Другий етап охоплює близько 2,5 мільйона людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19, а також всіх, хто надає медичні послуги.

Третій етап - імунізація близько 7,2 мільйона людей із високим ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та фахівців, які працюють у сферах підтримки безпеки та життєдіяльності держави.

На четвертому етапі таж сама категорія людей, що віднесена до третього етапу, але охоплюватиме близько 11 мільйонів людей.

Після реалізації 1–4 етапів і в умовах високої доступності вакцин від COVID-19 та в разі повного забезпечення ними, розпочнеться наступний, п’ятий етап, до якого увійдуть близько 13 мільйонів людей. Вакцинуватися зможуть дорослі від 18 років, які не увійшли до пріоритетних груп.

Усі вакцини, які перебувають на ІІІ фазі клінічних випробувань, пройшли стадію перевірки на безпечність.

Кожна країна має регуляторні органи, які контролюють безпеку та ефективність вакцин перед їхнім широким використанням. В усьому світі ВООЗ координує низку незалежних технічних органів, які перевіряють безпеку вакцин до і навіть після їхнього запровадження. Суворі тести та клінічні випробування, котрі пройшли вакцини, схвалені ВООЗ для використання, підтверджують їхню безпечність та ефективність у боротьбі із захворюваннями.

Незважаючи на те, що вакцини проти COVID-19 розробляються дуже швидко, вони зможуть отримати необхідні дозволи регуляторних органів, тільки якщо вони відповідають стандартам безпеки та ефективності.

Ті вакцини від COVID-19, які наразі схвалені для екстреного застосування, і ті, які проходять клінічні випробування, не включали дітей до 16 років до груп досліджень. Відповідно інформація про безпеку, переносимість та ефективність вакцин від COVID-19 серед дітей віком до 16 років наразі невідома. Тому такі вакцини не допущені до застосування серед дітей віком до 16 років.

За інформацією Комунікаційного центру вакцинації від COVID-19 при Центрі громадського здоров’я України.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь