Пошук

Про заклик збільшити % зарахування ПДФО до місцевих бюджетів

Дата: 04.03.2021 08:34
Кількість переглядів: 413

Лідери місцевого самоврядування закликають керівництво держави збільшити відсоток зарахування ПДФО до місцевих бюджетів

 

Минулого тижня під час засідання Ради розвитку громад та територій члени Правління Асоціації міст України Тернопільський міський голова Сергій Надал, Маріупольський міський голова Вадим Бойченко, а також мер міста Золотоноша Віталій Войцехівський озвучили позицію сільських/селищних/міських голів та закликали центральну владу звернути необхідну увагу на фінансове забезпечення територіальних громад.

 

Так, вони висловили позицію Асоціації міст України  щодо необхідності у наступному бюджетному процесі збільшити відсоткову частину ПДФО, яка буде зараховуватися до місцевих бюджетів. На думку лідерів місцевого самоврядування, у громад попереду багато викликів, які слід вирішувати разом - швидко і ефективно. Сьогодні в рамках децентралізації, як основної реформи, громади знайшли в собі можливості розвиватися і реалізовувати проєкти, стати більш відкритими і прозорими для своїх жителів.

 

Голова Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич прокоментував свою участь у Раді розвитку громад та територій. Він, зокрема, підкреслив,  що новостворений Конгрес місцевих і регіональних влад може допомогти ефективніше працювати органам місцевого самоврядування, органам державної влади, а найголовніше - вирішити проблеми людей.

 

“Під час засідання анонсовано створення конгресу місцевих і регіональних влад, мета якого - захист їх інтересів на центральному рівні. Новостворений Конгрес не буде дублювати функції Асоціації міст України. Ця важлива структура продовжить свою роботу. Під час Ради також було прийнято рішення про створення муніципального кодексу, який допоможе налагодити співпрацю між усіма гілками влади на законодавчому полі. Вирішити питання громад можливо тільки за умови рівноправного партнерства. Місцеве самоврядування - не конкурент центральній владі, а її помічник. Сподіваюсь, що прийняті на засіданні Ради рішення дозволять нам працювати злагоджено, і жителі місцевих громад зможуть відчути позитивні зміни”,  - зазначив Олександр Сєнкевич.

 

_______________________

Миколаївське регіональне відділення Асоціації міст України

https://www.facebook.com/auc.mykolaiv/posts/1172906393124615


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь