Про затвердження проекту Комплексної програми захисту прав дітей Коблівської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області «Дитинство» на 2021-2023 роки

Дата: 04.03.2021 16:42
Кількість переглядів: 826

УКРАЇНА

МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОН МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

КОБЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

 

                                 ПРОЕКТ РІШЕННЯ

Про затвердження проекту Комплексної програми захисту прав дітей Коблівської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області «Дитинство» на 2021-2023 роки

ІІ сесія 8 скликання

      Відповідно до пункту 16 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі ЗаконівУкраїни «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Указу Президента Українивід 16 грудня 2011 року № 1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», Указу Президента Українивід 30 вересня 2019 року № 721/2019 «Про деякі питання забезпечення прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку та підтримки сімейних форм виховання», постанов Кабінету Міністрів України від 08 жовтня 2008 року № 905 «Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей» та від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини»,

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити проект Комплексної програми захисту прав дітей Коблівської сільської ради «Дитинство» на 2021-2023 роки (далі – Програма), що додається.

2. Оприлюднити дане рішення увстановлені законом строки на офіційному сайті сільської ради.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісіюКоблівської сільської ради: з питань освіти, фізичного виховання, культури, охорони здоров’я та соціальної політики.

Сільський голова                                                       Володимир  ПАНИЧ                               

Додаток до рішення №__

ІІ сесії Коблівської

сільської ради 8 скликання

 від 22.12.2020 року

 

КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА

захисту прав дітей Коблівської сільської ради «Дитинство»

на 2021-2023 роки

 

1.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Коблівська сільська рада бере участь у діяльності зі створення сприятливого для дітей середовища, в якому гідний розвиток і захист їх прав забезпечується з дотриманням принципів демократії, рівності, миру, соціальної справедливості з урахуванням моральних засад і традиційних цінностей українського суспільства, спрямованих на зміцнення сім'ї та морального здоров'я дітей.

 

2. ГОЛОВНЕ СПРЯМОВАННЯ ПРОГРАМИ

Утвердження в суспільстві сімейних цінностей, забезпечення морального здоров'я сім’ї, виховання відповідального батьківства, профілактика правопорушень з боку дітей на сьогодні є одними з пріоритетних напрямів на території  Коблівської сільської ради.

Результативна робота щодо запобігання соціальному сирітству, реабілітації бездоглядних та безпритульних дітей, розвитку сімейних форм виховання дітей, позбавлених батьківського піклування, бездоглядних та безпритульних, схильних до бродяжництва, створює умови для реалізації права кожної дитини на виховання в сім'ї.

На території  Коблівської сільської ради дітей віком від 0 до 18 років – 1536 осіб, в тому числі: діти під опікою – 12 осіб,діти, які знаходяться в прийомних сім’ях - 9 осіб та в ДБСТ -5 осіб.

 

2. МЕТА ПРОГРАМИ

Метою Програми є забезпечення оптимального функціонування системи захисту прав дітей відповідно до вимог Законів України «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Указу Президента України від 16 грудня 2011 року № 1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», Указу Президента України від 30 вересня 2019 року № 721/2019 «Про деякі питання забезпечення прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку та підтримки сімейних форм виховання», постанов Кабінету Міністрів України від 08 жовтня 2008 року № 905 «Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей» та від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини».

 Пропаганда здорового способу життя, захист дітей, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, взяття відповідальності за дитину, яка залишилася без батьківського піклування.

 

3. ОБГРУНТУВАННЯ ШЛЯХІВ І ЗАСОБІВ РОЗВ’ЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ

 Проблема захисту прав дітей є однією з головних завдань для розвитку Коблівської сільської ради. Завдяки тісній співпраці з установами та організаціями, за умов сприятливої політики держави,забезпечується ефективна профілактика роботи щодо захисту прав дітей на території Коблівської сільської ради.

 

4. ПЕРЕЛІК ЗАВДАНЬ І ЗАХОДІВ ПРОГРАМИ

Основними завданнями програми є:

  1. Запобігання соціальному сирітству, подолання бездоглядності та безпритульності серед дітей;
  2. Соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  3. Запобігання використання дитячої праці;
  4. Захист прав дітей, які вчинили правопорушення;
  5. Підвищення ролі Коблівської сільської ради у вирішенні питань захисту прав та розвитку дітей;
  6. Методична робота з питань захисту дітей;
  7. Запобігання та протидія домашньому насильству стосовно дітей, булінгу;
  8. Соціальний захист дітей, які постраждали в наслідок воєнних дій та збройних конфліктів, осіб з їх числа.

 

Перелік завдань і заходів щодо виконання Програми наведено у додатку.

 

5. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Виконання Програми дасть можливість:

удосконалити систему надання дітям психологічних, соціально-педагогічних, соціально-медичних, юридичних, інформаційних та інших послуг незалежно від місця проживання; забезпечити підтримку кожної сім'ї, що опинилась в складних життєвих обставинах; забезпечувати соціальний захист дітей, які постраждали в наслідок воєнних дій та збройних конфліктів; активізувати роботу щодо розвитку мережі будинків сімейного типу та підтримки розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечити висвітлення в ЗМІ питань соціально-правового захисту дітей.

 

  1. РОЗРАХУНОК ОБСЯГІВ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ДЖЕРЕЛ ФІНАНСУВАННЯ

Реалізація заходів Програми здійснюється у межах видатків, передбачених бюджетом Коблівської сільської ради, а також за рахунок інших джерел не заборонених чинним законодавством.

 

  1. КООРДИНАЦІЯ І КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ

Контроль за виконанням завдань і заходів Програми покласти на службу у справах дітей сільської ради.

Про хід виконання даної Програми заслуховувати щорічно на засіданнях виконавчого комітету сільської ради.

 

 

 

Сільський голова                                                                                  В. ПАНИЧ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь