Пошук

Міністерство цифрової трансформації оголосило про попередній збір заявок від територіальних громад на отримання фінансування в рамках реалізації програми з розвитку покриття широкосмуговим інтернетом

Дата: 19.03.2021 18:42
Кількість переглядів: 1875

Міністерство цифрової трансформації оголосило про попередній збір заявок від територіальних громад на отримання фінансування в рамках реалізації програми з покриття широкосмуговим інтернетом - Роман Пашнєв.

Про це повідомив заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Роман Пашнєв в ході онлайн наради, яка відбулась 18 березня, за участі представників територіальних громад Миколаївської області, представників інтернет провайдерів та керівника експертної групи з розвитку широкосмугового інтернету Міністерства цифрової трансформації України - Андрія Набока.

Зокрема мова йде про забезпечення доступом до широкосмугового інтернету загальноосвітніх шкіл, закладів охорони здоров'я, інших об'єктів соціальної сфери розташованих на території населених пунктів які не мають покриття фіксованим широкосмуговим інтернетом. Для реалізації проєкту буде спрямовано 500 млн гривень інтернет-субвенції державного бюджету України.

На сьогоднішній день в Україні не мають можливості підключитись до фіксованого широкосмугового доступу до Інтернету більше 3,5 млн громадян, які проживають у 15,5 тисяч населених пунктах. Велика кількість закладів соціальної інфраструктури, не підключені до фіксованого ШСД. Це – 16 040 навчальних закладів, 8 163 медичних закладів, 3 873 закладів, де надають послуги населенню та 33 857 закладів культури та спорту. Тобто 40% шкіл, 92% бібліотек, 37% лікарень не мають доступу до швидкісного Інтернету.

Реалізація програми буде відбуватись у декілька етапів:

  1. попередній (тестовий) збір заявок (клопотань) від голів територіальних громад на отримання фінансування до 31.03.2021;
  2. затвердження Постанови Кабінету Міністрів України, якою визначаються порядок та умови надання Інтернет - субвенції;
  3. офіційне подання від голів територіальних громад заявок (клопотань) на отримання фінансування;
  4. розподіл коштів між територіальними громадами (затверджується розпорядженням Кабінету Міністрів);
  5. проведення територіальними громадами закупівель послуг з підключення до ШСД;
  6. звітування територіальними громадами про використання коштів Інтернет - субвенції.

В ході онлайн наради керівник експертної групи з розвитку широкосмугового інтернету Міністерства цифрової трансформації України - Андрій Набок детально роз'яснив представникам територіальних громад Миколаївської області механізм реалізації програми та відповів на питання щодо попереднього збору заявок на отримання фінансування.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь