Державна регуляторна служба України - лист керівникам органів місцевого самоврядування про оприлюднення інформації, яка готується у процесі регуляторної діяльності

Дата: 30.03.2021 18:19
Кількість переглядів: 710

Державна регуляторна служба України (надалі – ДРС) є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну регуляторну політику, політику з питань нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, ліцензування й дозвільної системи у сфері господарської діяльності та дерегуляції господарської діяльності.

Відповідно до ст. 14 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі – Закон) регуляторні органи публікують у друкованих засобах масової інформації та/або розміщують на своїх офіційних сторінках у мережі Інтернет або оприлюднюють в інший спосіб, у тому числі через телебачення і радіо, інформацію про здійснення ними регуляторної діяльності.

Зокрема, Закон вимагає від регуляторних органів оприлюднення усього масиву інформації та документів, які готуються в процесі регуляторної діяльності, а саме:

  • Планів діяльності з підготовки проектів регуляторних актів;
  • Повідомлень про оприлюднення проектів регуляторного акта;
  • Проектів регуляторних актів;
  • Аналізів регуляторного впливу до них;
  • Звітів про відстеження результативності регуляторних актів;
  • Інформації про здійснення регуляторної діяльності;
  • Переліки (бази даних) регуляторних актів, прийнятих відповідним органом або розробником яких виступав такий орган;
  • Плани-графіки з відстеження результативності дії регуляторнихvактів з подальшою їх поквартальною актуалізацією (доповнення в разі прийняття нових регуляторних актів).

Для найменування Розділу, в якому оприлюднюються документи, що створюються в процесі реалізації регуляторної політики, доцільно використовувати назву «Регуляторна політика» та розміщувати на Головній сторінці сайту відповідне гіперпосилання.

ДРС також рекомендує використовувати наступну структуру Розділу:

  1. «Планування регуляторної діяльності»;
  2. «Оприлюднення проектів регуляторних актів»;
  3. «Відстеження результативності регуляторних актів»;
  4. «Інформація про здійснення регуляторної діяльності»
  5. «Чинні регуляторні акти».

Рубрика «Планування регуляторної діяльності» повинна містити Плани діяльності відповідного органу з підготовки проектів регуляторних актів та зміни до таких планів.

У рубриці «Оприлюднення проектів регуляторних актів» слід розміщувати повідомлення про оприлюднення проектів регуляторних актів, розроблених відповідним органом влади, повні тексти таких проектів, а також аналізи регуляторного впливу до цих проектів.

Одночасно ДРС рекомендує розміщувати повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта на стартовій сторінці сайту.

Базові, повторні та періодичні звіти про відстеження регуляторних актів розміщуються у рубриці «Відстеження результативності регуляторних актів». В цій же рубриці доцільно розміщувати також плани-графіки проведення заходів з відстеження результативності регуляторних актів та узагальнені переліки діючих нормативно-правових актів.

У рубриці «Інформація про здійснення регуляторної діяльності» повинні розміщуватись звіти про здійснення регуляторної діяльності у відповідних роках, нормативно-правова база щодо державної регуляторної політики, а також інша актуальна інформація.

З метою систематизації опублікованої на сайтах органів місцевого самоврядування інформації про регуляторну діяльність, ДРС створено відповідну базу даних, що опубліковано за посиланням: www.drs.gov.ua/regional (далі обрати Миколаївську область).

З метою оновлення вищевказаної бази даних, просимо надати на електронну пошту ngo.ipar@gmail.com до 09.04.2021 року наступну інформацію:

  1. Посилання на розділ «Чинні регуляторні акти».
  2. Посилання на розділ «Проєкти регуляторних актів».
  3. Посилання на розділ «План регуляторної діяльності» (де розміщено план на 2021 рік або інформацію про відсутність такого плану).

За детальною інформацією можна звертатись за номером телефону (093) 459-82-20.

Завідувач сектору О.Пройдисвіт

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь