Волонтерство у службі пробації. Маленька історія Великого успіху.

Дата: 09.04.2021 12:38
Кількість переглядів: 825

08 квітня 2021 року на базі Березанського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області відбулася зустріч волонтера пробації Зініна Михайла Олексійовича з клієнтами пробації.

Фото без опису

В  ході проведення профілактичної роботи з особами засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, за попереднім узгодженням з працівниками сектору пробації, Михайло Олексійович вручив громадянину К., який опинився в складних життєвих обставинах, продуктовий набір. 

Доля даного громадянина, його життєвий досвід, є дуже складними. Так у 23 роки громадянин К., за скоєний ним злочин, відбував покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі. 

Як відомо, психіка людей, які перебувають за ґратами – деформується, змінюється їх світосприйняття, втрачаються навички життя в соціумі.

Вийшовши на волю, йому не було до кого звернутися, оскільки родинних зв’язків не було, сім’ю створити не встиг із-за помилок допущених в молодості.  Не було в нього жодної «живої душі» до якої він би міг прилинути, відчути родинне тепло та турботу. 

Не зумівши знайти себе у суспільстві, працевлаштуватися, через рік, після звільнення з місць позбавлення волі, знову вчинив злочин за який відбував покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.   У виправній колонії йому було затишно, зрозумілі правила поведінки, співкамерники йому замінили родину, тому що на волі його ніхто не чекав. 

І все може було б гаразд, але час невблаганно плинув і знову необхідно було, звільнившись з місць позбавлення волі, віднаходити себе у суспільстві.

І цього разу все повторилося

У 2019 році громадянин К. знову вчинив злочин, але за останнє кримінальне правопорушення, суд йому виніс покарання у виді випробувального терміну на 1 рік не позбавляючи його можливості ресоціалізуватися у суспільстві.

Після постановки громадянина К. на облік до Березанського районного сектору пробації, було вивчено особу клієнта пробації, обстежено  житлово-побітові умови проживання та визначено криміногенні фактори.

До роботи з суб’єктом пробації було залучено: працівників старостинського округу, де проживає засуджений; відділу соціального захисту сім’ї, дітей та молоді Коблівської сільської ради та волонтера пробації.

Протягом строку перебування на профілактичному обліку громадянину К. вдалося досягти певних змін: зменшити вживання алкогольних напоїв, знайти собі постійне місце проживання, змінити своє ставлення до суспільства.

Завдячуючи підтримці  та піклуванню, клієнт пробації самостійно зміг осмислити свої помилки та  визначитись з планами на майбутнє, а саме головне переглянути свій спосіб життя та стати на шлях виправлення.

Волонтер пробації – Михайло Олексійович, в ході роботи, зміг зачепити найпотаємніші «струни душі» клієнта пробації. По-батьківськи, як рідного сина, посварив та надав йому життєвих порад. 

Громадянин К. чи не вперше у своєму житті відчув батьківську ласку та тепло, зміг виплеснути свою біль та печаль, полегшити свою «душу». Михайлу Олексійовичу, який має «велике серце», вдалося домогтися змін у поведінці клієнта пробації, обдарувати його батьківським теплом, якого той був позбавлений та запалити вогник надії на майбутнє.

Фото без опису

Наша історія написана під впливом емоцій, але не можливо лишатися байдужим, коли на твоїх очах відбувається «маленьке чудо»!

Хотілося також звернутися до «Команди розвитку Коблівської ОТГ» долучитися до волонтерського руху у пробації та за можливості посприяти громадянину К. у розв’язанні його житлово-побутових проблем. Адже, лише працюючи разом, вдасться повернути до громади повноцінного члена суспільства.

Березанський районний сектор філії Державної 
установи «Центр пробації» в Миколаївській області 


Коментарі:

Анонім
2021-04-12 14:02:12

Дешеві понти.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь