Дивограй книжковий - бібліотечна виставка у Коблеве

Дата: 16.04.2021 18:07
Кількість переглядів: 512

Фото без опису

Ми продовжуємо перегляд літератури, яку надала Державна установа «Український інститут книги» за Програмою поповнення фондів публічних бібліотек та надання грантів інституційної підтримки для українських видавців.

У бібліотеці оформлена виставка «Дивограй книжковий», в якій відображена література різноманітної тематики.

Кожен з вас, шановні читачі, може знайти свою книжку, яка розвіє і розважить, збагатить і розширить власні духовні та інтелектуальні горизонти.

Фото без описуНаприклад, в книзі Д. Корній «Місяцівна» розповідається про дівчину Терезу, яку кличуть Місяцівною за незвичну зовнішність, бо таких, як вона, — альбіносів — називають людьми Місяця.

Мама Василина, прагнучи врятувати її після автомобільної аварії, передає старовинний оберіг — лунницю, що багато століть супроводжує жінок із давнього шляхетного роду Коморовських. Однак після цього життя Терези кардинально змінюється: з настанням повні щось лихе наче вселяється в дівчину — і вона опритомнює на старому сокальському цвинтарі з кров’ю під нігтями та присмаком крові в роті. Щоб здолати зло, Терезі доведеться пройти курс реабілітації в психлікарні, розплутати вузлики страшних родинних таємниць, зазирнути в очі власному майбуттю, повернути на місце чорне серце темного янгола та знайти своє призначення там, де гори підпирають небо.

Фото без описуСвіт людських взаємин складний і неоднозначний. Відчути своє місце в ньому допоможуть запитання з книжки Оскара Бреніф`є «Що таке взаємини?» Чи зобов’язані ми завжди поважати інших? Хіба є люди, не гідні поваги? Можливо, інколи для нечемності є вагомі причини? А чи завжди слід погоджуватися з іншими? Чи можуть дві різні думки бути водночас правильними? І чи варто зрікатися правди, щоб уникнути конфлікту?

Світ людських взаємин складний і неоднозначний. Відчути своє місце в ньому допоможуть запитання з книжки «Що таке взаємини?». Оскар Бреніф’є — революціонер у галузі освіти, який пропонує дорослим не давати дітям готові відповіді, а змалечку розвивати в них здатність думати, аналізувати та знаходити відповіді самостійно. У його книжках багато запитань — вони спонукають відмовитися від шаблонних відповідей, дозволяють бачити різноманіття світу, не боятися думати інакше. Влучні запитання не лише розвивають мислення, а й учать чути інших, допомагають батькам і дітям порозумітися.

Фото без описуМаленькі історії Великих Людей. І.Томас. Леонардо да Вінчі Що зробило генієм Леонардо да Вінчі?

Він був художником, винахідником, архітектором, інженером, математиком, скульптором та вченим. Намалював найвідоміші у світі твори мистецтва та здійснив креслення 400 машин, які можна конструювати і сьогодні. А ще винайшов справжній літальний апарат! Його ідеї випереджали світ на сотні років. Відкрийте для себе одного із найяскравіших і найдопитливіших розумників у веселому та барвистому путівнику про його дивовижне життя.

Ще багато цікавої літератури чекає на вас в нашій бібліотеці, шановні користувачі.

З використанням інформації: bibliotekakoblevo.blogspot.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь