Мінсоцполітики посилює співпрацю з Представництвом МОМ в Україні у сфері протидії торгівлі людьми

Дата: 19.05.2021 16:31
Кількість переглядів: 335

Фото без опису

Сьогодні відбулась зустріч Міністра соціальної політики Марини Лазебної з головою Представництва МОМ в Україні Аном Нгуєном за участю представників Офісу демократії та врядування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), під час якої були обговорені напрями співпраці у сфері протидії торгівлі людьми.

Марина Лазебна зазначила, що завдяки багаторічній співпраці Міністерства з МОМ вдалося суттєво удосконалити нормативно-правову базу, посилити інституційну спроможність відповідальних фахівців на місцях, регулярно здійснювати моніторинг діяльності суб’єктів, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, а також надавати допомогу постраждалим особам.

«Ключовими напрямами діяльності у протидії торгівлі людьми є превентивна робота, інформаційно-роз’яснювальні заходи, дієве застосування кримінальної відповідальності за торгівлю людьми, приведення державних стандартів у сфері протидії торгівлі людьми до рівня найкращих міжнародних практик. Важливо, щоб в умовах децентралізації люди, які постраждали, не втратили можливість отримати підтримку і якісні реабілітаційні послуги у своїх громадах», - підкреслила Міністр.

Голова Представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн зазначив, що в Україні створена одна з найбільш розвинутих систем захисту осіб постраждалих внаслідок торгівлі людьми, досягнуто значного прогресу щодо формування законодавчої бази з цих питань та запевнив у готовності до подальшої підтримки міністерства.

Сторони домовилися продовжувати спільну роботу в умовах проведення реформи децентралізації для розвитку системи надання соціальних послуг на рівні громад, удосконалення законодавства у сфері протидії торгівлі людьми, зокрема розробки нового стандарту надання соціальних послуг та проведення інформаційних кампаній для підвищення рівня обізнаності населення з питань протидії торгівлі людьми, а також навчання спеціалістів, які працюють у цій сфері.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь