Четверта чергова нарада з посадовими особами Коблівської територіальної громади із залученням керівництва ДПС Миколаївщини

Дата: 25.06.2021 00:37
Кількість переглядів: 675

17 червня 2021 р. о 10:00 в залі засідань адміністративного приміщення сільської ради за результатом наради 20.05.2021 р. посадових осіб Коблівської сільської відбулася четверта чергова нарада з посадовими особами Коблівської територіальної громади із залученням керівництва ДПС Миколаївщини, щодо наповнення місцевого бюджету, активізації заходів, спрямованих на збільшення дохідної частини.

Фото без опису

В складі учасників спільної наради - посадові особи Коблівської сільської ради: Секретар ради Світлана Талоха, заступник сільського голови Іван Кепін, керуюча справами виконавчого комітету Зінаїда Громова, начальник фінансового відділу Ірина Бергалевич, начальник відділу земельних ресурсів Юлія Москальчук, спеціаліст ІІ категорії Ганна Агафонова, спеціалісти 1 категорії відділу бухгалтерського обліку та звітності Віра Климова та Оксана Комар, головного спеціалісту відділу земельних ресурсів Ольга Коржова, спеціаліст с.Новофедорівка Наталія Степаненко, спеціаліст с.Рибаківка Юлія Новак, спеціаліст с.Українка Ірина Вишнівська, спеціаліст с.Тузли Сергій Римбалович, спеціаліст с.Анатоліївка Роман Теглевець та представники податкової служби області: в.о. заступника начальника Ольга Купчишина, начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Галина Боненко, начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб Ірина Тацій, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування рентної плати, екологічного податку та місцевих податків і зборів з юридичних осіб управління податкового адміністрування юридичних осіб Олена Гайдабас, начальник Березанської ДПІ Олександр Фойна.

У вступному слові, начальник фінансового відділу розповіла про склад дохідної частини за січень-травень 2021 р., динаміку надходжень до місцевого бюджету в порівнянні з аналогічним періодом 2020 р, виконання дохідної частини місцевого бюджету станом на 16.06.2021 р. та закликала посадових осіб активно обговорювати проблемні питання, які впливають на наповнення бюджету.

Фото без опису

Було висвітлено питання щодо сплати податку на доходи фізичних осіб, земельного податку, оренди землі, туристичного збору та напрацювання заходів спільних дій учасників наради, щодо подальшого наповнення місцевого бюджету Коблівської територіальної громади.

Особливу увагу приділили питанню "боротьби" зі злісними неплатниками та спільної роботи щодо зменшення податкового боргу.

Ольга Купчишина повідомила, що на сьогодні в Миколаївській області гостро визначена проблема легалізації трудових відносин, таким чином роботодавці ухиляються від сплати податку. Не поодинокими є випадки, коли працівники взагалі офіційно не оформлені на роботу, тому першочерговим завданням органів місцевого самоврядування є забезпечити налагоджену результативну співпрацю щодо легалізації зайнятості і доходів.

Також була піднята тема декларування доходів громадян, можливості подання декларацій в електронному вигляді та порядку залучення громадян до кампанії декларування.

Наостанок, Ольга Купчишина розповіла про пілотний проєкт щодо взаємодії територіальних громад з податковими органами, який був реалізований у деяких областях і найближчим часом буде впроваджений в усіх регіонах. В результаті чого буде створений паспорт громад, можливість отримання оперативної необхідної інформації територіальними громадами та сприятиме покращенню адміністрування місцевих податків.

За результатами зустрічі було напрацьовано шляхи взаємодії Коблівської територіальної громади та податкової служби Миколаївської області у напрямку пошуку резервів збільшення дохідної частини місцевого бюджету, зменшення податкового боргу та підкреслено про необхідность постійної співпраці.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь