Робоча група Коблівської сільської ради: контроль за дотриманням Правил благоустрою на пляжах курорту

Дата: 25.07.2021 14:00
Кількість переглядів: 623

22 липня робоча група органу місцевого самоврядування Коблівської територіальної громади відпрацьовувала пляжну територію зони відпочинку Коблево на предмет дотримання підприємцями Правил благоустрою Коблівської сільської ради.

Фото без опису

Робоча група Коблівської сільської ради працювала у такому складі:

Коблевский сельский совет

  • відділ комунальної власності та земельних відносин  
  • відділ житлово-комунального господарства, благоустрою, охорони навколишнього середовища, інфраструктури, містобудування, архітектури та капітального будівництва

Також, вже в робочому процесі, приєдналися і деякі громадські активісти, яких турбує стан Коблівського пляжу і можливість вільного доступу до нього. І це дуже добре!

Було прийнято рішення - все узбережжя Коблеве (пляжну територію) розділити на кілька частин - відповідних днів відпрацювання.

Фото без опису

У перший день працювали на пляжі починаючи від комплексу Bora Bora і закінчуючи комплексом Мама Пляж (включно).

Предмет контролю

Основним предметом уваги фахівців органу місцевого самоврядування було дотримання підприємцями 20% -ої пропорції щодо вільної частини пляжу та частини пляжу зайнятої шезлонгами для їх комерційного використання - надання відпочиваючим їх в прокат для відпочинку.

Крім того, робоча група відпрацювала також скарги з боку відпочиваючих на підприємців, які займаються комерційною діяльністю на пляжній території зони відпочинку.

Можна зауважити, що у всіх т.зв. «Пляжів» були порушення в плані дотримання 20% вільного місця і решти території, на якій підприємці розміщують шезлонги та інший пляжний інвентар, який вони здають у прокат.

Фото без опису Фото без опису

Вільної території пляжу менше, а території заставленої шезлонгами та іншим пляжно-комерційним інвентарем все більше і більше.

Також робоча група виявила і зафіксувала, що деякі підприємці розкладають свої водні атракціони прямо на пляжі і саме на тих місцях, які не зайняті шезлонгами, а призначаються для вільного відпочинку громадян. 

Пляж коблево благоустройство

Фактично більшість підприємців відносяться до пляжу як до своєї приватної власності. І це невірно з юридичної т.з.

Звільнення пляжу 

Фото без опису

Прямо на місці і відразу працівники «пляжів», під контролем співробітників Коблівської сільської ради, звільняли перші дві лінії від урізу води, які були заставлені шезлонгами.

Фото без опису Фото без опису Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Чи дотримуватимуться надалі ці пропорції ми обов'язково побачимо та розповімо про це на офіційних інформ-майданчиках Коблівської громади.

Фахівцями відділу земельних відносин та комунальної власності також були проведені заміри територій пляжу, які зайняті пляжним інвентарем і використовуються комерційно та які території вільні для відкритого доступа громадян.

Фото без опису Фото без опису

Нормативно-правовими актами Коблівської сільської ради встановлено, що підприємці, які надають послуги прокату пляжного інвентарю (шезлонги та інше) повинні зберігати 20% (від загальної площі) вільної території і вільного доступу до неї з боку громадян.

На жаль, на практиці все інакше - пляж повністю займається шезлонгами (прокатним пляжним інвентарем) і у громадян немає можливості вільно відпочивати на пляжі так, як вони хочуть.

Фото без опису Фото без опису

Коблівська сільська рада відпрацювала зазначену вище частину пляжу і вже починаючи з понеділка (26 липня) пляж буде «відпрацьовуватися» і далі - контроль за дотриманням норм і правил благоустрою, реагування на скарги відпочивальників.

Нагадаємо, що на Офіційному сайті Коблівської громади, тобто на цьому сайті, є можливість направити питання або скаргу посадовим особам органу місцевого самоврядування. Це можно зробити за цим посиланням.

Цього разу, працюючи на пляжі курорту Коблеве, співробітники сільської ради також розбиралися по суті скарг громадян на дії працівників «пляжів» Коблево.

Фото без описуФото без опису

Благоустройство пляж

Заявник у своєму зверненні стверджує, що працівники одного з "пляжів" курорту поводять себе некоректно відносно до інших громадян. Безпосередньо при зустрічі із заявником, жінка наполягає, що працівники пляжу не давали людям можливості вільно відпочивати, поводили себе грубо у спілкуванні з іншими громадянами.

Відео

Адміністрація пляжу стверджує, що їх працівники коректно ставляться до всіх відпочиваючих. Що за предметом скарги буде проведено внутрішній корпоративний розгляд і в разі підтвердження факту некоректної поведінки з боку їх працівників останні будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Фото без опису

Замість підсумку

  • до сьогодняшнього дня неврегульоване питання з правовим статусом пляжу зони відпочинку Коблеве, з його цільовим призначенням, що створює багато проблем для того, щоб по-справжньому, навести порядок на пляжній території.
  • з перевірених «пляжів» порушення зафіксовані у всіх. У одного більшою мірою, в іншого в меншій.
  • підприємці, в більшій своєї частині, де факто важають, що вони повноправні господарі пляжу.
  • з іншого боку, на зауваження посадових осіб підприємці реагували якісно, недоліки та порушення усувалися швидко.

Все це потребує комплексної роботи починаючи з визначення правового статусу і закінчуючи активними практичними діями, які приведуть до реальних результатів - дотримання закону і повазі морально-етичних норм. Така робота повина мати систематичний характер.

Попереду робочий тиждень, який дасть можливість реалізувати контроль дотримання законодавства з боку суб'єктів господарювання на всій пляжній території курорту. 

Коблівська сільська рада у своїй роботі налаштована на практичний результат.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь