Ще 150 доз індійської вакцини AstraZeneca до Коблівської громади. Та чи буде обов'язковою вакцинація для посадових осіб державних установ і організацій?

Дата: 27.08.2021 08:34
Кількість переглядів: 695

Ще 150 доз індійської вакцини AstraZeneca до Коблівської територіальної громади везе з Миколаєва Головний лікар громади Чернега Віктор Володимирович.

Фото без опису

Запаси китайського препарату CoronoVac у нашій громаді ще є та індійський варіант буде необхідним доповненям ресурсу. Також тепер у мешканців Коблеве та Коблівської територіальної громади з'явиться можливість вибору - яку вакцину використати для щеплення.

Фото без опису

Ресурс наявної вакціні по території громади розподіляється нерівномірно, а в разі потреби. Тобто, якщо громадянин прийняв рішення вакцинуватися - препарат оперативно доставляють з Коблівської амбулаторії в той чи інший ФАП або медичний пункт (амбулаторію) вже суб'єкту територіальної громади. І там, вже на місці, відбувається вакцінація.

Чи буде обов'язковою вакцінація для посадових осіб державних установ і організацій?

Фото без опису

Зі слів Головного лікаря Коблівської територіальної громади Віктора Володимировича Чернеги, обов'язкової вакцинації для посадових осіб державних органів і установ на сьогоднішній день немає. Але вже йде робота на законодавчому рівні в сторону реалізації такого обов'язку на практиці. Які конкретно зобов'язання, строки та інші юридично значимі показники містить розробляємий законопроект поки точно невідомо. Але те, що робота в цьому напрямку йде - це точно.

Це означає, що незабаром в Україні, за прикладом інших європейських країн, стане обов'язковою вакцинація для посадових осіб державних органів і установ. Що стосується комерційних підприємств в плані обов'язку їх працівників бути вакцинованими, то поки що інформації з цього приводу немає.

Провакцинована чи ні посадова особа державного органу - наявність або відсутність цього факту буде підтверджена відповідним сертифікатом.

Довідкова інформація

Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини с. Коблеве:

  • Завідувач амбулаторією – Ступницький Іван Дмитрович
  • Телефон: (05153) 9-61-75.

ЩЕ РАЗ - БУДЬТЕ УВАЖНІ.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь