Пошук

Про комерційну пропозицію будівництва заводу по переробці відходів за новими еко-технологіями

Дата: 31.08.2021 13:28
Кількість переглядів: 2056

30 липня, у Коблівській сільській раді, відбулося засідання постійних комісій де було прозглянуто проект порядку денного засідання чергової ХІ сесії від 03.09.2021 р., а також було презентовано комерційну пропозицію будівництва заводу по переробці відходів територіальної громади.

Фото без опису

Представники німецько-українського підприємства "Браун Індастріал Технолоджі" розповіли про зміст проекту будівництва на території Коблівської громади заводу по переробці відходів. 

Німецько-українське підприємство "БРАУН ІНДАСТРІАЛ ТЕХНОЛОДЖІ" позіціонує себе як команду професіоналів з управління проектами в сфері алтернативної енергетики.

Коротко про зміст пропозиції

За задумкою розробників проекту, на території Коблівської громади будується завод по переробці майже всіх видів відходів з використанням сучасних технологій. Вартість проекту 16 млн євро. Інвестиції с боку Коблівської громади складать 30%, інвестиції с боку німецької компанії дорівнюють 70%.

Коблівська громада свій внесок здійснює у виді земельної ділянки для будівництва всього комплексу (ринкова оцінка вартості землі - внесок - доповнення різниці у грошовій формі, якщо така буде мати місце).

Завод переробляє сміття 10 громад, у т.ч. Коблівської. Крім цього, комплекс генерує електроенергію яка йде як на потреби самого заводу, так і на продаж.

Прибуток розподіляється пропорційно розміру вкладу в статутний фонд (капітал). Тобто розподіл прибутку в пропорції 30 на 70 відсотків. 

Керуюча компания: спільне підприємство зі змішаним капіталом

Для керування будівництвом та подальшою роботою завода реєструється керуюча компанія у формі комунального підприємства. Засновниками цього комунального підприємства виступають дві юридичні особи - одна від Коблівської сільської ради, інша від німецької компанії. Тобто реєструється спільне підприємство зі змішаним капіталом.

Строк будівництва комплексу складає 1 рік.

Виробнича потужність заводу складає до 100 000 тон відходів у рік.

Керуюча компанія заключає договори про співпрацю з іншими громадами (населеними пунктами) як Миколаївскої, так і сусідньої Одеської області і завод перероблятиме як відходи Коблівської громади, так і відходи громад-контрагентів (партнерів):

  • Березанська громада
  • Южненська
  • Фонтанка
  • Доброслав
  • Черноморське
  • Візирка
  • інш.

Представники німецько-українського підприємства запевняють, що цей проект є максимально екологічним.

Крім того, завод, як комплекс, також має можливість виробляти до 1,5 МВт/ч електроенергії, яка може направлятися як на виробничу необхідність заводу, так і на продаж.

Буде чи не буде такой проект реалізован? 

Якщо наші депутати проголосують за можливість реалізації проекту будівництва заводу по переробці відходів, то слідуючий крок - це громадські слухання. Після саме громадьских слухань та їх результату буде вирішено остаточно - починається робота по реалізації цього плану чи ні. Якщо да - до роботи підключаються узкопрофільні спеціалісти и проводять кожну стадію проекту до своєї практичної реалізації.

Громада повинна висловити свою точку зору і думку - потрібен нам такий завод на нашій території чи такий завод нам непотрібен.

Крім всього, також треба обов`язково роз`яснити питання вартості переробки відходів виключно для Коблівської громади та можливість чи неможливість зміни ціни у подальшому. Які привілеї буде мати наша громада?

Слід особливо підкреслити, що німецько-українське підприємство Браун Індастріал Технолоджі бачить у цьому проекті саме бізнес по переробці відходів.

Але ж, Коблівська громада має інший підхід до такої справи. А саме - вирішення проблеми з сміттєзвалищами, з екологічною переробкою побутових та інших відходів. 

На сьогодні, роботи по організації будівництва сміттєпереробного заводу за участі компанії "Браун Індастріал Технолоджі" йдуть вже на Херсонщині та на Закарпатті. 

Фото без опису

Термін окупності проекту (прогнозованний) складає 5 років. 

Фото без опису

Дізнайтеся більше про проект будівництва заводу по переробці відходів з презентаційних матеріалів:

Фото без опису

Фото: представники німецько-українскього підприємства "Браун Індастріал Технолоджі" на спільному засіданні постійних комісій Коблівської сільської ради 30.08.2021.

Посилання: спільне засідання постійних комісій Коблівської с/ради 30.08.2021 р.

Поислання: офіційний сайт німецько-українського підприємства "Браун Індастріал Технолоджі"


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь