Проблема одного двора - Коблівська СПО скаржиться на неможливість проїзду пожежної техніки у разі виникнення надзвичайної ситуації

Дата: 21.09.2021 11:11
Кількість переглядів: 1398

Фото без опису

Служба пожежної охорони Коблівської громади висловлює хвилювання ситуацією, яка склалася у дворі між житловими будинками 4 та 6 по вулиці Степовій.

Начальник СПО Коблеве Віктор Чапчай пояснив, в чому суть питання.

Прибудинкова територія цих двох житлових будинків організована таким чином, що у випадку надзвичайної події (теоритично пожежі) спеціальна службова пожежна техніка не зможе проїхати до місця пожежі. 

Тут ми бачимо і господарськи об'єкти, і клумби з огорожами, і все інше, що створює явну перешкоду для свободного проїзду пожежних машин. 

Коли стоїть питання життя людей, такі, здавалося б дрібниці, набувають дуже важливе значення.

Служба пожежної охорони звертається як до мешканців цих житлових будинків, так і в загалі до громадян - будь ласка, приділяйте достатню увагу таким ситуаціям, не створюйте перешкоду для роботи Служби пожежної охорони.

До речі буде сказано, що не так давно у одному з цих двох будинків вже мала місце жахлива подія вибуху природного газу. Від таких випадків, на жаль, фактично не застрахован ніхто.

Також начальник Служби пожежної охорони звернув увагу і на накопичення у цьому дворі легкозаймистої тари, що несе потенційну небезпеку для мешканців всього будинку.

Фото без опису

Перешкодами для вільного проїзду пожежної техніки у цьому дворі було визначено:

  • паркани та огорожі
  • кущі та густа трава
  • припарковані автомобілі (нічний час)
  • господарські об'єкти

Думка спеціаліста відділу житлово-комунального господарства, благоустрою, охорони навколишнього середовища, інфраструктури, містобудування, архітектури та капітального будівництва Коблівської сільської ради.

Фото без опису

Генадій Полухін, як спеціаліст "відділу благоустрою"*, вирішення питання бачить у приведені придомової території до стану згідно Правил благоустрою Коблівської сільської ради. Незаконні споруди мають бути демонтовані, дороги розчищені від сміття. За всіма робочими напрямками відділ буде сприяти Службі пожежної охорони.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Особливу увагу при огляді територіі викликав також і паркан із скляних пляшок. Так, можливо для проїзду спецтехніки він і не являє собою перешкоду, але він є потенційно небезпечним для дітей.

Дитячий спортивний майданчик

Незабаром на галявині поряд із зазначеним двором та житловими будинками працюватиме дитячий спортивно-ігровий майданчик. Зараз тривають підготовчі роботи.

Сама наявність цього об'єкту також змінить схему проїзду до житлового двору будинків 4 та 6 по вулиці Степовій. Це також є додатковою обставиною для правильної організації оперативного доступу рятувальних служб до всіх куточків житлового об'єкта.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Служба пожежної охорони Коблівської сільської ради звертається до всіх, від кого залежить організація доступу рятувальних служб до житлових та нежитлових забудов (приміщень) - будь ласка, проведіть всі необхідні роботи для того, щоб в разі виникнення надзвичайної ситуації пожежні розрахунки могли швидко і безперешкодно прийти на допомогу тим людям, хто може в цей час опинитися у біді. Наша з Вами безпека залежить, у тому числі, і від всіх нас.

*Відділ житлово-комунального господарства, благоустрою, охорони навколишнього середовища, інфраструктури, містобудування, архітектури та капітального будівництва Коблівської сільської ради.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь