COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКА В МИКОЛАЄВІ: виклики, результати та плани на 2022 р.

Дата: 10.12.2021 17:40
Кількість переглядів: 2673

Фото без опису

7 грудня відбулась заключна конференція ініціативи «COVID-19 Бізнес-клініка» в Миколаєві рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується урядом Німеччини та Європейським Союзом та реалізується GIZ.

У 2019 році Європейський Союз в межах ініціативи EU4Business підтримав 4 279 підприємців, які підвищили свій дохід на 406 мільйонів євро, створили 50 799 нових робочих місць, збільшили прибуток на 24,7% і експорт на 5%. У 2021 році в Україні функціонували 7 «Бізнес-клінік», які надавали послуги підприємцям по всій Україні.

В рамках ініціативи «COVID-19 Бізнес-клініки» було реалізовано три компоненти:

Компонент 1:  Навчання та бізнес заходи (Дорадчі ради, менторські програми, бізнес-бранчі, тренінги, семінари, форуми).

Компонент 2: Консультації (Індивідуальні консультації: швидка бізнес-діагностика до 30 хвилин та поглиблені консультації до 2 годин. Групові консультації на теми: бізнес-стратегія, маркетинг, інновації, діджиталізація, експорт, доступні програми підтримки бізнесу).

Компонент 3: Ваучери (Консультації та допомога малим та середнім підприємствам у заповненні заявок для відбору COVID-19 Консультаційних ваучерів).

"Всього учасниками ініціативи «COVID-19 Бізнес-клініка» стали 4 935 представників ММСБ, з яких 66% представниці жіночої статі. COVID-19 Бізнес-клініки отримали 235 заявок від МСП на отримання ваучерів на поглиблений консалтинг розмір якого становив до 100000 грн" - проінформувала Марина Ковтун.

Детальніше можна ознайомитися з презентацією за посиланням.

Про результати реалізації ініціативи «COVID-19 Бізнес-клініка» в Миколаєві розповіла куратора проєкту Ольга Раку:

«У Миколаївській «COVID-19 Бізнес-клініці» працювала команда різнопрофільних консультантів, які надавали підтримку МСП у вирішенні питань щодо бізнес-стратегії, фінансів, маркетингу, менеджменту, комунікації, інновацій, диджиталізації, експорту та доступних інструментів та програм підтримки бізнесу як з боку влади, так і з боку різноманітних міжнародних, національних та локальних організацій та інституцій підтримки МСП. Для підприємців Миколаївської, Одеської та Херсонської областей «COVID-19 Бізнес-клініка» працювала в Миколаєві з квітня по грудень 2021 року. За цей час 20 підприємців пройшли відбір та отримали можливість скористатися ваучером для поглибленого консультування на суму до 100 000 тис. грн. Понад 700 підприємців з Миколаївської, Херсонської та Одеської областей стали учасниками бізнес-тренінгів, а понад 300 підприємців отримали безкоштовні короткі індивідуальні консультації від профільних бізнес-експертів».

Детальніше із реалізацією проєкту можна ознайомитися за посиланням.

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства – Вірменії, Азербайджані, Білорусії, Грузії, Молдові, Україні – зокрема надає додаткове фінансування та послуги з розвитку бізнесу, а також сприяє ефективному регулюванню підприємницької діяльності. У 2019 році Європейський Союз в межах ініціативи EU4Business підтримав 4 279 підприємців, які підвищили свій дохід на 406 мільйонів євро, створили 50 799 нових робочих місць, збільшили прибуток на 24,7% і експорт на 5%. Більше інформації на www.eu4business.org.ua

Команда "Covid-19 Бізнес-клініка" в Миколаєві. Телефон для зв'язку: +38 067 821 13 43.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь