В українських школах запроваджено нову систему харчування, розроблену за підтримки ЮНІСЕФ
У раціоні українських школярів тепер буде вдвічі менше солі та цукру, обмежена кількість рослинних та тваринних жирів, субпродуктів, побільшає м'яса, риби, кисломолочних продуктів, свіжих овочів та фруктів.
Фото: ООН Україна.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у Європейському регіоні ВООЗ 29 відсотків хлопчиків та 27 відсотків дівчаток віком від шести до дев'яти років мають надмірну вагу, а 13 відсотків хлопчиків та 9 відсотків дівчаток страждають від ожиріння.
Розробляючи нову систему шкільного харчування, МОЗ України затвердило оновлений санітарний регламент, де врахував міжнародний досвід та рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я.
Нове меню українських шкіл складається із 160-ти страв.
Коментарі:
Ваш коментар може бути першим :)