Звіт за 2021 рік. Територіальний центр соціального обслуговування

Дата: 01.02.2022 15:29
Кількість переглядів: 589

Фінансування та утримання територіального центру соціального обслуговування передбачено програмою «Турбота» відповідно рішення №4 22 сесії 8 скликання Коблівської сільської ради від 16.02.2018 року «Про внесення змін до додатку №1 заходів щодо виконання Комплексної програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з обмеженими фізичними можливостями та осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи «Турбота» на 2017-2020 роки».

Фото без опису

Протягом 2022 року, в територіальному центрі соціального обслуговування Коблівської сільської ради, функціонує 3 відділення, в т.ч.:

  • соціальної допомоги вдома;
  • відділення стаціонарного догляду для постійного проживання;
  • надання адресної натуральної та грошової допомоги.

З початку року, в Територіальному центрі, отримали соціальні послуги 334 особи, з них обслужено по відділенням:

  • догляду вдома - 48 осіб;
  • надання адресної натуральної та грошової допомоги – 273 особи;
  • відділення стаціонарного догляду для постійного проживання - 13 осіб.

По відділенню соціальної допомоги вдома, станом на 01.11.2021 року, обслуговується 48 пенсіонерів, з них:

  • мають інвалідність 7 чоловік;
  • мають 5 групу рухомої активності -12 чоловік, 4 групу рухомої активності - 12 чоловік, 3-ту групу рухомої активності - 24 людини.

У відділенні догляду вдома Територіального центру працюють 10 соціальних робітників, які надають різні за змістом соціальні послуги пенсіонерам в залежності від групи рухомої активності, індивідуального плану надання соціальних послуг: придбання, доставка продуктів харчування, допомога в приготуванні їжі, приготування їжі, прибирання житла, вмивання, купання, прання, заміна постільної білизни, оплата комунальних послуг, обробка присадибної ділянки.

Cоціальні робітники забезпечені велосипедами, спецодягом.

Відділення стаціонарного догляду для постійного проживання включено до структури територіального центру з 01.01.2021 року. З початку року на соціальному обслуговуванні у відділенні проживало 17 пенсіонерів ,з них 6 інвалідів. Станом на 01.01.2022 року на утриманні місцевого бюджету знаходиться 13 осіб, з них 7 осіб з території Коблівської с/ради, 5 осіб з Березанської с/ради, одна особа з Нечаянської с/ради.

Підопічні відділення отримують чотириразове харчування , медичні огляди проводяться регулярно. До святкових дат пенсіонерам відділення стаціонарного догляду організовуються привітання (солодкі столи, концертні виступи).

Обслуговує пенсіонерів штат в кількості 11 одиниць. Відповідно припису по перевірці пожежної безпеки для відділенн придбано распіратори, вогнегасники, проведено обробку дерев»яних конструкцій вогненебезпечними засобами.

В 2021 році по реалізації пілотного проекту (постанова КМУ №204 від 03.03.2020року) залучені кошти з державного бюджету на надання соціальної послуги стаціонарний догляд в сумі 84951, 00 грн.

Робота відділення з організації надання адресної натуральної грошової допомоги включає основні три напрямки: надання послуг перукаря ,організація роботи пункту прокату засобів реабілітації та пункту прийому та видачі речей, що були у вжитку.

В 2021 році послуги перукаря отримали 232 осіб (621 послуга).

Відповідно рішення за №88 Виконавчого комітету Коблівської сільської ради від 21 грудня 2018 року створений пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації при територіальному центрі. Протягом двох років засоби реабілітації отримали 25 осіб (тростини, опорно-рухомі пристрої ). В 2021 році 3-є осіб отримали засоби реабілітації (костилі, опорно-рухомі пристрої).

Територіальний центр продовжує співпрацю з релігійними організаціями (Храм Ікони Божої Матері Федорівської, с.Кошари), благодійним фондом Коблівської сільської ради, приватними підприємцями, фізичними особами.

Велику кількість речей , що були у вжитку (передані Храмом Ікони Божої Матері) розподілено по селам для передачі їх малозабезпеченим громадянам та багатодітним сім`ям.

Також в 2021 році поповненню пункту збору речей, що були у вжитку, сприяли 12 мешканців с. Коблеве.

Рішенням виконкому Коблівської сільської ради за № 98 від 22.11.2019 року затверджено положення щодо організації соціально-педагогічної послуги «Університет третього віку». В 2021 році дана послуга не надавалась по причині карантинних заходів.

Матеріально-технічна база територіального центру добра, придбано комп`ютер та ноутбуки. Територіальний центр розміщений в приміщенні Коблівської сільської ради.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь