Пошук

Відповідальне батьківство - запорука щастя дитини

Дата: 03.02.2022 14:41
Кількість переглядів: 487

Ми не уявляємо собі життя без найрідніших нам людей: батька та матері, бо вони дали нам життя, ведуть по ньому, завжди є опорою та підтримкою. Ми звикли, що бути відповідальними батьками - означає любити дитину та піклуватися про неї.

Фото без опису

Та не завжди батьки виконують належним чином свої обов’язки, не хочуть знати про відповідальне батьківство, що в подальшому призводить до соціального сирітства. Діти стають сиротами при живих батьках.

Неналежне виконання обов’язків щодо виховання дітей означає батьківську бездіяльність, у результаті якої обов’язки по вихованню не виконуються, що значно погіршує загальний стан і становище дитини (критеріями перевірки в даному випадку є житлові та побутові умови, в яких проживає дитина, безпосереднє відношення батьків до дитини, загальний стан дитини, забезпечення дитини харчуванням, одягом, іншими необхідними речами, а також цільове використання державних допомог). У статті 27 Конвенції ООН про права дитини зазначено, що кожна дитина має право на рівень життя, необхідний для її фізичного, розумового та духовного розвитку.

Шановні батьки!!!

Сьогодні звертаємося до вас мовою чинного законодавства України. Разом із статусом батьківства, ви набуваєте права й обов’язки та несете відповідальність за виховання і розвиток дитини. Так, згідно з Сімейним кодексом України, Законами України «Про охорону дитинства» і «Про освіту» батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття та виховувати її в дусі поваги до прав і свобод інших людей, любові до своєї сім’ї й родини. Батьки зобов’язані піклуватися про фізичний, духовний, моральний розвиток та здоров’я дитини, забезпечити їй здобуття повної загальної середньої освіти та підготувати до самостійного життя.

За неналежне виконання батьківських обов’язків законодавством передбачено припинення соціальних виплат в разі їх нецільового використання, позбавлення батьківських прав, притягнення до адміністративної відповідальності тощо.

Не потрібно забувати, що відповідальне батьківство та повноцінне щасливе дитинство дитини сьогодні – це перспектива зігрітої, доглянутої старості батьків у майбутньому.

Шановні жителі громади!

Якщо ви є свідками порушення прав дитини в сім’ї через зловживання батьками алкоголю, нецільового використання соціальних виплат на дітей та ін., то звертайтеся до служби у справах діткей Кобліівської сіьської ради.

До відома:

Служба у правах дітей Коблівської сільської ради разом з представником поліції постійно проводять обстеження житлово-побутових умови проживання дітей в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, зловживають алкоголем, не забезпечують належного догляду за дітьми.

За січень 2022 року 3 дітей тимчасово влаштовано до КЗ «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради (2 дітей – неналежне утримання та вживання алкогольних напоїв, 1 – корекція поведінки дитини). Батькам надано рекомендації для виправлення ситуації в родині та повернення дітей в родини.

Служба у справах дітей Коблівської сільської ради.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь