Пошук

Малозабезпечені громадяни можуть відкрити власну справу за підтримки держави

Дата: 04.04.2023 10:58
Кількість переглядів: 1211

Рука допомоги проєкт

Серед першочергових цілей соціальної політики в Україні є забезпечення зайнятості населення, гарантіі конституційних прав громадян у сфері праці та поліпшення матеріального становища громадян. 

В 2023 році прийнято рішення про поновлення урядової програми «Рука допомоги».


100 500 грн поворотної допомоги непрацюючим особам, з числа членів малозабезпеченних сімей, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості та мають намір займатись підприемницькою діяльністю.


Проєкт «Рука допомоги», який сьогодні реалізуеться Березанським районним центром зайнятості спільно з Миколаївською обласною військовою адміністрацією, має на меті показати шлях вирішення однієї із найгостріших проблем сьогодення — проблеми зайнятості.

Кому надаватиметься допомога

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів Украіни від 21.04.2021 № 397 "Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей", допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї надаватиметься непрацюючим особам, з числа членів малозабезпеченних сімей, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості як безробітні та мають намір займатись підприемницькою діяльністю.

Рука допомоги

Допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї надається одноразово у безготівковій формі на оплату витрат на закупівлю обладнання та матеріалів. Для її отримання потрібно звернутись з пакетом документів до Центру зайнятості за місцем проживання.

Розробити бізнес-план допоможуть фахівці центрів зайнятості, які надаватимуть консультації з питань провадження підприємницької діяльності для учасників програми під час безкоштовного професійного навчання.

Як отримати допомогу

Повернення допомоги

Допомога є безвідсотковою та поворотною – її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. Вагома перевага цієї програми в тому, що сума, яка повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного внеску.

Крім того, якщо підприємець працевлаштує за направленням центру зайнятості ще двох осіб із числа членів малозабезпечених сімей строком не менше ніж на 2 роки, повертати допомогу державі буде не потрібно.

Додаткова інформація та участь у проєкті

Для отримання додаткової інформації про проєкт "Рука допомоги" та/або стосовно участі в ньому звертайтесь, будь ласка, до Березанського районного центру зайнятості.

Телефон Березанського районного центру зайнятості:


Миколаївська обласна державна адміністрація, Березанський районний центр зайнятості


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь