Імена дітей, зареєстрованних відділами ДРАЦС Миколаївської області в 2022 році

Дата: 05.04.2023 10:51
Кількість переглядів: 1133

Для українців немає жодних заборон та обмежень у виборі імені для новонародженого малюка. Все частіше батьки креативно підходять до цього питання й обирають незвичні імена. Але, аналізуючи статистику останніх років, все ж таки більшість надає перевагу традиційності у виборі імені для своїх немовлят.

Зазначимо, що 2022 рік – не найвидатніший щодо батьківського «креативу», проте співробітникам, які відповідають за реєстрацію новонароджених, нудьгувати не доводилося.

У відомстві констатують, що здебільшого ім'я обирають виходячи з сімейних традицій, за якими сина чи доньку називають на честь батька, дідуся, матері, бабусі чи близьких родичів. Деякі дітки отримують своє ім'я завдяки літературним чи кіногероям. А є й ті, кого назвали за правилами нумерології та астрології.

Найпопулярнішими жіночими іменами у 2022 році на Миколаївщині стали: Поліна, Ганна, Єлизавета, Софія, Аліса, Вероніка, Мілана, Марія, Вікторія, Єва.

А хлопчиків найчастіше називали Дмитро, Богдан, Єгор, Станіслав, Тимофій, Іван, Володимир, Сергій, Роман, Артем, Максим, Олександр, Владислав, Матвій, Данило.

"Мода" на незвичайні імена з'явилася ще за часів СРСР. Тоді батьки називали дітей на честь героїв революції та перших п'ятирічок. Так виникли Веліор – Велика Жовтнева революція, Владилен – Володимир Ілліч Ленін, Владлен – Володимир Ленін, Даздрасмигда – "Да здравствует смычка города и деревни!", Лапанальда – "Лагерь папанинцев на льдине". У середині XX століття люди, натхненні перемогою у Другій світовій війні, стали давати дітям патріотичні, на їх погляд, імена: Пофістал (Переможець фашизму Іосип Сталін), Ізіль ("исполнитель заветов Ильича"), Статор ("Сталин торжествует"). З того часу минуло багато років, але батьківська фантазія не вичерпується. Хоча ці незвичайні поєднання практично відійшли у минуле.

До речі, Міністерство юстиції України виділило серед незвичайних імен для дівчаток у 2022 році в країні, наприклад, ім'я Джавеліна (мабуть, на честь американського протитанкового ракетного комплексу, який знаходиться на озброєнні ЗСУ).

2022-го в Миколаївській області унікальні чоловічі імена не реєстрували. Скоріше їх можна назвати рідкісними: Акім, Ельдар, Всеволод, Едвард, Алішер, Антоній, Сава, Златан, Леон, Домінік, Стефан, Еміль, Фаддей, Хоміджон, Дамір, Герман, Дамір, Хазар, Ібрагім А ось дівчатка за креативом хлопчиків затьмарили.

Були зареєстровані такі імена, як Жасмін, Адель (Аделіна), Аврора, Лілі, Каталія, Камілла, Асена, Еліна, Ніколетта, Авіталь-Азаліна, Мія, Ніка, Ясміна, Аріна, Емілія, Аміна, Ліоннела, Февронія, Емма, Аврора , Ілана. Березанським відділом ДРАЦС в 2022 році також відслідковано наявність найпоширеніших та рідковживаних імен діточок, народження яких зареєстровано останнім.

Найпоширенішими іменами, що присвоювались дітям при державній реєстрації народження були: Ренат, Володимир, Тимур, Матвій, Давид, Андрій, Данило, Максим, Єгор, Костянтин, Марія, Єлизавета, Аріна, Софія, Єва; рідковживаними іменами, що присвоювались дітям при державній реєстрації народження були: Михайло, Павло, Ігор, Мірон, Демид, Святослав, Емхамед, Віолетта, Ніколь, Мія, Мотрона, Ліана, Василіса, Лідія, Злата, Каміла, Соломія, Мілєна, Іванна.

Але, як би не називали батьки своїх дітей, головне, щоб їхня доля склалася благополучно незалежно від імені.


З використанням матеріалів Державного реєстру актів цивільного стану громадян


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь