День пам’яті жертв депортації кримських татар

Дата: 19.05.2023 04:03
Кількість переглядів: 539

Фото без опису

       18 травня - день, який займає особливе місце в історії кримських татар, які у 1944 році стали жертвами жорстокої операції силових структур Радянського Союзу. Відправившись від свого рідного півострова, перший ешелон кримських татар покинув ті землі, які були для них батьківщиною. Протягом того ж дня, близько 200 тисяч людей було депортовано до віддалених районів Узбекистану та Казахстану.

      Суджено багатьом з цих людей стати жертвами голоду, хвороб, знущань та каторжних праць у місцях спецпоселень, у зв'язку з наслідками жорстокої депортації. Протягом перших років після цієї страшного події загинули безліч невинних життів.

     Пам'ять про цю трагедію, а також інші подібні страшні події в нашій історії, має глибокий вплив на формування та зміцнення нашої сучасної самосвідомості та самоідентичності. Незважаючи на суворі обмеження та вимоги законодавства України, в рамках воєнного стану, Коблівська громада вшанувала пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, приспустивши Державний Прапор України.

          Цей акт вшанування є важливим кроком у збереженні нашої історичної пам'яті та показує нашу повагу до жертв та їхніх сімей. Ці події мають нагадувати нам про значення свободи, гідності та неухильної боротьби за правду та справедливість.

         У важкі моменти нашої історії ми повинні залишатись об'єднаними та підтримувати один одного, щоб такі злочини не повторилися в майбутньому. Нехай пам'ять про жертви геноциду кримськотатарського народу завжди перебуває в нашому серці, нагадуючи нам про нашу спільну відповідальність за збереження національної пам'яті та віри в світле майбутнє.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь