23 травня - День Героїв України!

Дата: 23.05.2023 18:59
Кількість переглядів: 591

     Фото без опису

     Щорічно 23 травня українці відзначають  - День Героїв України. Цього дня Україна вшановує пам'ять всіх героїв, які відстоювали її суверенітет і незалежність і просто зараз ведуть боротьбу проти російської армії  за нашу свободу. Це горде і, водночас, сумне свято - багато українських героїв розплатилися  життям  заради  своєї  країни. 
      Наша громада має народного героя України – Шкапоєда Констянтина Васильвича.
      Костянтин Васильович ― ветеран російсько-української війни, кавалер ордена Народний Герой України. Військовому 51 рік, він родом з села Ленінка, проживає в селі Коблеве   Миколаївської області. До війни працював водієм автобуса, здійснював перевезення на маршрутах між Коблевом та Одесою.  З червня  2014 року прийнятий на військову службу.  Костянтин пішов добровольцем у 34-ий батальйон 57 окремої мотопіхотної бригади, який тоді формували у Кропивницькому. 2014 року на Донеччині його підрозділ  готувався до визволення м. Дзержинськ. По рації почули, що побратими із 25-тої бригади потрапили в засідку. Вирушивши на підмогу, Костянтин разом із товаришами відкрили шквальний обстріл по противнику. Українським військовим вдалось вийти з оточення.  За цей вчинок 18 серпня 2017 року у Вінниці отримав відзнаку Народного Героя України.  Однак  вже  30 листопада ворожий снайпер поцілив у голову Костянтина. Бійця відразу ж прооперували досвідчені нейрохірурги, які несли свою службу в мобільному госпіталі Покровська. Згодом Костянтин був транспортований до Дніпропетровської обласної  лікарні імені Мечникова. Тут протягом певного часу перебував у медикаментозному сні. У 2018 році проходив реабілітацію у Львівському військовому госпіталі. Того ж року боєць проходив лікування в Рівненському військовому госпіталі, а на початку 2019 ― в Київському. Потреба у відновленні бійця триває і на даний час. 
     Російсько – українська війна народжує нових Героїв, які мужньо відстоюють незалежність країни та її територіальну цілісність. Пишаємося своїми ГЕРОЯМИ сучасності!!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь