Гранти для розвитку садівництва, ягідництва, виноградарства: ключові зміни, критерії та вимоги

Дата: 02.06.2023 15:31
Кількість переглядів: 538

Фото без опису

Якщо Ви здійснюєте діяльність у сфері садівництва, ягідництва та виноградарства – ця стаття саме для Вас!
      З метою розвитку галузі садівництва, ягідництва та виноградарства запроваджено підтримку шляхом надання грантів на створення нових насаджень. Учасниками отримання грантів є суб’єкти господарювання: фізична особа-підприємець та юридична особа. З умовами та основними критеріями з отримання грантів Ви можете ознайомитися на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.
     Перед тим, як подаватися на грант, Ви зможете самостійно оцінити перспективи свого господарства, основні параметри свого проекту та заяви для отримання гранту. Для цього Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Програмою USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) та проєктом ЄС " Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики" (EU IPRSA) було розроблено онлайн-форму «Оцінка відповідності господарства вимогам отримання гранту для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства».
Відповідна онлайн-форма вже запрацювала на сайті Мінагрополітики України.
    Заповнивши онлайн-форму, Ви отримаєте попередню інформацію щодо того, чи можна отримати грант на заплановану культуру у регіоні, чи правильно розраховано суму гранту, чи є у Державному реєстрі сортів рослин, придатних для поширення в Україні, заявлений сорт садівного матеріалу тощо.
Перевірити можливість отримання гранту можна тут.
     Станом на 25 травня 2023 року вже погоджено 96 проектів надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства. Зі звітом щодо погоджених проектів можна ознайомитися тут.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь