ДО УВАГИ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ!!! Порядок подання та оформлення документів для призначення/поновлення пенсій особам, які тимчасово проживають за кордоном!

Дата: 12.06.2023 10:41
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

✅З метою врегулювання найбільш актуальних питань щодо надання населенню послуг в умовах воєнного стану Постановою правління Пенсійного фонду України від 20.04.2023 № 21-1 внесено зміни до Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22 - 1 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 27.12.2005 за № 1566/11846 (далі – Порядок № 22-1).

Внесені зміни стосуються осіб, які у зв’язку з агресією російської федерації тимчасово проживають за кордоном та отримали тимчасовий захист або статус біженця.

Зазначені особи у період дії воєнного стану в Україні та протягом трьох наступних місяців після місяця, в якому його буде припинено чи скасовано, заяву про призначення (поновлення) та документи, необхідні для призначення (поновлення) пенсії, можуть надсилати засобами поштового зв’язку.

Для призначення пенсії до заяви про призначення / перерахунок пенсії додаються:

🔹копія документу / документів про отримання тимчасового захисту або статусу біженця, реєстрацію їх місця тимчасового проживання / перебування закордоном (з перекладом);

🔹оригінал документу про посвідчення факту, що фізична особа є живою (з перекладом);

🔹копії документів, що визначають право на призначення пенсії (пункт 2.1 - 2.4, 2.6, 2.9 розділу ІІ Порядку № 22-1).

Для поновлення пенсії до заяви про призначення / перерахунок пенсії додаються:

🔹копія документу / документів про отримання тимчасового захисту або статусу біженця, реєстрацію їх місця тимчасового проживання / перебування за кордоном (з перекладом);

🔹оригінал документу про посвідчення факту, що фізична особа є живою (з перекладом);

🔹копія паспорта громадянина України.

Заява про призначення (поновлення) пенсії подається за формою, наведеною в додатку 1 до Порядку № 22-1 👉 (посилання).

📝Заява про призначення (поновлення) пенсії може подаватись до будь-якого територіального органу Пенсійного фонду України незалежно від місця реєстрації особи.

Додані до заяви про призначення (поновлення) копії документів повинні бути засвідчені дипломатичним представництвом або консульською установою України або нотаріально.

 

☝️Днем звернення за призначенням (поновленням) пенсії вважається дата, що зазначена на поштовому штемпелі місця відправлення заяви (пункт 1.8 Порядку № 22-1).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь