Як переконатися, що харчові продукти є безпечними для вживання у їжі?
Перевірте дати виготовлення продуктів та строки їх придатності. Уникайте продуктів, в яких закінчився термін придатності.
Шукайте слово "пастеризоване" на етикетках молока, сиру та соку.
Обирайте лише свіжі продукти. Зверніть увагу на:
дати пакування свіжого м'яса, птиці та морепродуктів;
позначки на фруктах і овочах;
герметичну упаковку харчових продуктів.
Уникайте:
пошкоджених, роздутих, іржавих або пом'ятих банок;
готових до споживання харчових продуктів;
неохолоджених десертів та випічки з кремом і заварним кремом;
їжі з відділу самообслуговування або насипом:
вживання йогурту та м'якого морозива;
безкоштовних зразків їжі;
тріснутих або неохолоджених яєць;
заморожених продуктів з ознаками розморожування або повторного заморожування;
продуктів на стихійних ринках;
їжі сумнівного походження за зовнішнім виглядом та запахом.