Міжнародна технічна допомога!

Дата: 22.06.2023 18:41
Кількість переглядів: 441

Фото без опису

 

Фото без описуКоблівська сільська рада упродовж  II кварталу 2023 року бере участь у 4  проєктах міжнародної технічної допомоги, в яких виступає як реципієнт. В рамках проектів допомога Коблівській сільській раді здійснювалася у наступних формах.

 

Проєкт

«Забезпечення доброго врядування завдяки участі громадськості та підвищенню якості надання послуг і захисту довкілля на сході України»

(№ проекту за донором 15110)

Партнер: Шведське Агентство з Міжнародного Розвитку та Співробітництва (SIDA).

Виконавець: Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) з відновлення та розбудови миру.

Термін реалізації: 01.02.2022 – 31.12.2024. Перший етап онлайн  Програми - з 28.03.2023 по 06.06.2023.

Структурними підрозділами сільської ради було прийнято участь у навчальних вебінарах з планування та фінансового аналізу діяльності для забезпечення відновлення і розвитку територій в довгостроковій перспективі; отримано практичну підтримку з питань визначення довгострокових напрямів розвитку громад, запровадження стратегічних інноваційних антикризових підходів до покращення якості державних послуг на місцевому рівні, формування соціального капіталу та залучення бюджетних ресурсів.

Проєкт

«EU4Recovery - Розширення можливостей громад в Україні» 

(№ проєкту NDICI-GEO-NEAR/2022/436-306)

Партнери: Фонд ООН у галузі народонаселення (ЮНФПА) та Структура Організації Об’єднаних Націй з питань ґендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок (ООН Жінки).

Виконавець: Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) з відновлення та розбудови миру.

Термін реалізації: 01.10.2022 - 30.09.2024.

Реалізація проєкту відповідатиме завданням та заходам, визначеним Програмою діяльності Кабінету Міністрів, Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони та Цілями сталого розвитку, схваленими резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй від 25 вересня 2015 р. № 70/1.

Коблівською сільською радою до секретаріату Кабінету Міністрів України було надіслано листа за № 787 від 25.05.2023 щодо підтримки та вираженості зацікавленості у результатах зазначеного проекту та надання згоди на провадження діяльності, передбаченої угодою, укладеною між партнером з розвитку і виконавцем вищезазначеного проекту.

 

Пілотний Проєкт

«Створення мобільної служби з обслуговування вдома одиноких непрацездатних громадян та паліативного догляду та натуральної допомоги»

Партнери: Громадська організація «Ліга соціальних працівників України».

Виконавець: Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) із відновлення та розбудови миру, Компонент «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади».

Термін реалізації: серпень-листопад 2023 року

У червні 2023 року Коблівську громаду було відібрано на участь у Проєкті.  Передбачається підготовча фаза, а саме: проведення аналізу потреб та стану організації надання послуг догляду вдома та паліативного догляду у громаді - розробка пакету місцевих нормативно-правових документів для організації роботи мобільної соціальної служби. У разі успішності громаду буде забезпечено вантажопасажирським мікроавтобусом на 6 посадкових місць (5+1), який буде облаштований необхідним інвентарем для надання комплексної послуги з обслуговування вдома одиноких непрацездатних громадян, паліативного догляду та натуральної допомоги та дозволить наблизити соціальні послугу до клієнтів, що проживають у віддалених від центральної садиби населених пунктах.

Проєкт

«Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних  та залучення громад»

Партнери: Західноукраїнський ресурсний центр.

Донор: Уряд Канади, Міністерство закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.

Термін реалізації: лютий 2022р. - лютий 2024р.

Проєкт сприятиме зміцненню стійкості громад в середовищі численних потрясінь шляхом розбудови спроможності до збору та використання даних на місцевому рівні і має на меті зміцнення спроможності:

 

📌 індивідів у зборі даних, адміністрацій у територіальних громадах у аналізі даних, представників органів місцевої влади приймати інклюзивні, добре поінформовані рішення, що спираються на факти.

В рамка першого етапу проекту у період з 16.05.2023 по 13.06.2023 успішно  завершено тематичні тренінгові навчання.

Фото без описуУ разі відбору проектної заявки  громада отримає підтримку в формі технічного забезпечення: обладнання для збору і аналізу даних (ноутбуки, планшети, ПЗ).

        

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь