Міжнародна технічна допомога!

Дата: 22.06.2023 18:41
Кількість переглядів: 411

Фото без опису

 

Фото без описуКоблівська сільська рада упродовж  II кварталу 2023 року бере участь у 4  проєктах міжнародної технічної допомоги, в яких виступає як реципієнт. В рамках проектів допомога Коблівській сільській раді здійснювалася у наступних формах.

 

Проєкт

«Забезпечення доброго врядування завдяки участі громадськості та підвищенню якості надання послуг і захисту довкілля на сході України»

(№ проекту за донором 15110)

Партнер: Шведське Агентство з Міжнародного Розвитку та Співробітництва (SIDA).

Виконавець: Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) з відновлення та розбудови миру.

Термін реалізації: 01.02.2022 – 31.12.2024. Перший етап онлайн  Програми - з 28.03.2023 по 06.06.2023.

Структурними підрозділами сільської ради було прийнято участь у навчальних вебінарах з планування та фінансового аналізу діяльності для забезпечення відновлення і розвитку територій в довгостроковій перспективі; отримано практичну підтримку з питань визначення довгострокових напрямів розвитку громад, запровадження стратегічних інноваційних антикризових підходів до покращення якості державних послуг на місцевому рівні, формування соціального капіталу та залучення бюджетних ресурсів.

Проєкт

«EU4Recovery - Розширення можливостей громад в Україні» 

(№ проєкту NDICI-GEO-NEAR/2022/436-306)

Партнери: Фонд ООН у галузі народонаселення (ЮНФПА) та Структура Організації Об’єднаних Націй з питань ґендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок (ООН Жінки).

Виконавець: Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) з відновлення та розбудови миру.

Термін реалізації: 01.10.2022 - 30.09.2024.

Реалізація проєкту відповідатиме завданням та заходам, визначеним Програмою діяльності Кабінету Міністрів, Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони та Цілями сталого розвитку, схваленими резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй від 25 вересня 2015 р. № 70/1.

Коблівською сільською радою до секретаріату Кабінету Міністрів України було надіслано листа за № 787 від 25.05.2023 щодо підтримки та вираженості зацікавленості у результатах зазначеного проекту та надання згоди на провадження діяльності, передбаченої угодою, укладеною між партнером з розвитку і виконавцем вищезазначеного проекту.

 

Пілотний Проєкт

«Створення мобільної служби з обслуговування вдома одиноких непрацездатних громадян та паліативного догляду та натуральної допомоги»

Партнери: Громадська організація «Ліга соціальних працівників України».

Виконавець: Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) із відновлення та розбудови миру, Компонент «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади».

Термін реалізації: серпень-листопад 2023 року

У червні 2023 року Коблівську громаду було відібрано на участь у Проєкті.  Передбачається підготовча фаза, а саме: проведення аналізу потреб та стану організації надання послуг догляду вдома та паліативного догляду у громаді - розробка пакету місцевих нормативно-правових документів для організації роботи мобільної соціальної служби. У разі успішності громаду буде забезпечено вантажопасажирським мікроавтобусом на 6 посадкових місць (5+1), який буде облаштований необхідним інвентарем для надання комплексної послуги з обслуговування вдома одиноких непрацездатних громадян, паліативного догляду та натуральної допомоги та дозволить наблизити соціальні послугу до клієнтів, що проживають у віддалених від центральної садиби населених пунктах.

Проєкт

«Людський вимір: ефективне управління за допомогою даних  та залучення громад»

Партнери: Західноукраїнський ресурсний центр.

Донор: Уряд Канади, Міністерство закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.

Термін реалізації: лютий 2022р. - лютий 2024р.

Проєкт сприятиме зміцненню стійкості громад в середовищі численних потрясінь шляхом розбудови спроможності до збору та використання даних на місцевому рівні і має на меті зміцнення спроможності:

 

📌 індивідів у зборі даних, адміністрацій у територіальних громадах у аналізі даних, представників органів місцевої влади приймати інклюзивні, добре поінформовані рішення, що спираються на факти.

В рамка першого етапу проекту у період з 16.05.2023 по 13.06.2023 успішно  завершено тематичні тренінгові навчання.

Фото без описуУ разі відбору проектної заявки  громада отримає підтримку в формі технічного забезпечення: обладнання для збору і аналізу даних (ноутбуки, планшети, ПЗ).

        

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь