Інформацію про житлову субсидію можна переглянути в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України

Дата: 22.06.2023 18:50
Кількість переглядів: 245

Фото без опису

Житлові субсидії на неопалювальний сезон, який триває з 1 травня по 30 вересня, продовжено більшості домогосподарств автоматично, за умови, що у субсидіантів не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад домогосподарств.
Фото без описуПенсійним фондом України реалізовано можливість перегляду повідомлень про результати прийнятих рішень щодо призначення / непризначення / відмову у призначенні житлових субсидій. Повідомлення розміщено в особистому кабінеті заявника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.


Фото без описуДля того, щоб ознайомитись з інформацією про призначену житлову субсидію, необхідно зробити кілька кроків. 

Крок 1. Зайдіть на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України www.portal.pfu.gov.ua
Крок 2. Авторизуйтесь за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або Дія.Підпису, або засобами Інтегрованої системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA, в т.ч. з використанням технології Bank ID. Увійдіть в особистий кабінет.
Крок 3. У меню зліва оберіть рубрику "Мої повідомлення".
Крок 4. У вікні, яке з’явиться на екрані, перейдіть у "Індивідуальні повідомлення" та ознайомтесь з текстом повідомлення про прийняте рішення щодо житлової субсидії.

Фото без описуДовідково Фото без опису
 

Коли розмір житлової субсидії становить 0,00 грн?
Житлова субсидія — це адресна допомога, що надається членам домогосподарства на відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. 
Житлова субсидія призначається за наявності різниці між розміром сплачених сум за житлово-комунальні послуги та розміром обов’язкового платежу.
Обов’язковий платіж для кожної сім’ї визначається індивідуально і залежить від розміру сукупного доходу членів домогосподарства. Обчислюють його в розрахунку на одну людину.
Якщо за результатами проведеного розрахунку розмір (різниця) має нульове або від’ємне значення, субсидія складає 0,00 грн. Це означає, що розміри сплачених сум за житлово-комунальні послуги не перевищують розмір обов’язкового платежу (п.60 Положення про порядок призначення житлової субсидії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від
21.10.1995 N°848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).

 

Начальник Головного управління 

Олена СИЧУГОВА
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь