Уряд дав старт пілотному проєкту Мінветеранів щодо запровадження в Україні інституту помічника ветерана

Дата: 26.06.2023 10:58
Кількість переглядів: 212

Фото без опису

Фото без описуВідповідний проєкт постанови Кабінета Міністрів України "Про реалізацію експериментального проекту щодо запровадження інституту помічника ветерана у системі переходу від військової служби до цивільного життя" прийнято на засіданні Уряду у понеділок, 19 червня.

 

☝️З 1 липня він стартує у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях, повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна після засідання КМУ.

 

🇺🇦 Проєкт із запровадження в Україні інституту помічника ветерана розроблено фахівцями Мінветеранів. Функціонуватиме він за принципом "рівний – рівному", а до обов’язків помічника входитиме індивідуальний професійний супровід ветеранів та членів їхніх сімей у межах переходу від військової служби до цивільного життя.

Майбутніх помічників ветерана готуватимуть у центрах ветеранського розвитку на базі визначених закладів вищої освіти. У партнерстві з Міносвіти розроблені спеціальні навчальні програми для підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та членів їхніх родин.

💬 "Йдеться про координаційну підтримку або спрямування, допомогу нашим Захисникам і Захисницям в отриманні довідок, допомога в тому, де і як пройти програми підвищення кваліфікації або, наприклад, отримати підтвердження сертифікатом наявних навичок, куди працевлаштуватись та багато інших послуг. Тобто всі питання, всі потреби, які виникатимуть у ветеранів – повинні знаходити супровід і підтримку з боку такого помічника. Він відповідатиме за певну кількість ветеранів у громаді", – зазначила Юлія Лапутіна.

➡ Більше за Фото без опису посиланням

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь