Уряд дав старт пілотному проєкту Мінветеранів щодо запровадження в Україні інституту помічника ветерана

Дата: 26.06.2023 10:58
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

Фото без описуВідповідний проєкт постанови Кабінета Міністрів України "Про реалізацію експериментального проекту щодо запровадження інституту помічника ветерана у системі переходу від військової служби до цивільного життя" прийнято на засіданні Уряду у понеділок, 19 червня.

 

☝️З 1 липня він стартує у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях, повідомила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна після засідання КМУ.

 

🇺🇦 Проєкт із запровадження в Україні інституту помічника ветерана розроблено фахівцями Мінветеранів. Функціонуватиме він за принципом "рівний – рівному", а до обов’язків помічника входитиме індивідуальний професійний супровід ветеранів та членів їхніх сімей у межах переходу від військової служби до цивільного життя.

Майбутніх помічників ветерана готуватимуть у центрах ветеранського розвитку на базі визначених закладів вищої освіти. У партнерстві з Міносвіти розроблені спеціальні навчальні програми для підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та членів їхніх родин.

💬 "Йдеться про координаційну підтримку або спрямування, допомогу нашим Захисникам і Захисницям в отриманні довідок, допомога в тому, де і як пройти програми підвищення кваліфікації або, наприклад, отримати підтвердження сертифікатом наявних навичок, куди працевлаштуватись та багато інших послуг. Тобто всі питання, всі потреби, які виникатимуть у ветеранів – повинні знаходити супровід і підтримку з боку такого помічника. Він відповідатиме за певну кількість ветеранів у громаді", – зазначила Юлія Лапутіна.

➡ Більше за Фото без опису посиланням

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь