Як розмовляти під час війни. Посібники для психологічної взаємодопомоги.

Дата: 27.06.2023 22:49
Кількість переглядів: 370

Фото без опису

Про проєкт

Фото без опису«Як ти, брате?» – це волонтерський проєкт. Він покликаний навчити людей, як військових, так і цивільних, надавати психологічну допомогу одне одному під час війни.
Засновник проєкту – психотерапевт і соціальний психолог Антон СЕМЕНОВ. Разом з командою він розробляє посібники, які містять прості та дієві алгоритми взаємодії в різних ситуаціях.
Фото без описуПосібники безкоштовні. Ви можете завантажити їх на сайті або ж замовити у друкованому вигляді. 

Детальніше про ПРОГРАМУ за Фото без опису посиланням.

    Як ти, брате/сестро?   

Фото без опису

Травматичний досвід і як про нього розмовляти.

Фото без опису Отримайте посібник за посиланням  безкоштовно, щоб навчитися допомагати через розмову!

    Як ти, кохана(ий)?  

Фото без опису

Як розмовляти, якщо ви на відстані? Це другий посібник волонтерського проєкту «Як ти, брате?», покликаного розвивати взаємну допомогу під час війни.

👆 Посібник адресований українцям, які попри відстань хочуть підтримувати стосунки із близькими. Він буде корисним як військовим, так і цивільним. З посібника ви дізнаєтеся, як розмовляти на відстані, щоб зберегти стосунки, допомогти собі та співрозмовнику, а також полегшити адаптацію при поверненні та возз'єднанні. 

Отримати посібник можете перейшовши за Фото без опису посиланням.

  Як ти...  

Фото без опису

«Як ти...» – це третій посібник волонтерського проєкту «Як ти, брате?», покликаного розвивати взаємну допомогу під час війни. Як розмовляти з тим, хто втратив близьку людину? 
👆 З посібника ви дізнаєтеся, як підтримати тих, хто втратив близьку людину. За яким алгоритмом вести розмову, що варто і що не варто говорити. В посібнику розбираються конкретні ситуації розмов з родинами та дітьми, які переживають втрату, а також наведені поради з самодопомоги, якщо близьку людину втратили ви. 

Отримайте посібник безкоштовно за Фото без опису посиланням.

   Як ти, сонечко?   

Фото без опису

«Як ти, сонечко?» – це четвертий посібник волонтерського проєкту «Як ти, брате?», покликаного розвивати взаємну допомогу під час війни.
Розмовляти з дитиною буває складно і в мирний час, а війна робить спілкування ще складнішим. З одного боку, дорослі самі зіткнулися з новими джерелами стресу й потребують підтримки. З іншого боку, діти теж стикаються з особливими наслідками цієї війни, які їхні батьки можуть не усвідомлювати, але з якими мусять допомагати справлятися. 

👆 Цей посібник містить прості алгоритми, за допомогою яких ви зможете підтримувати ваших дітей навіть тоді, коли вам самим буває складно. 

Отримайте посібник безкоштовно за Фото без опису посиланням.

   Як ви, командире?   

Фото без опису

«Як ви, командире?» – це пʼятий посібник волонтерського проєкту «Як ти, брате?», покликаного розвивати взаємну допомогу під час війни. Для цього посібника ми дослідили, коли військові задоволені своїми діями, стосунками, станом і результатами, а коли ні.

👆 Виявилося, що у всіх «випадках задоволення» вони мають спільні способи взаємодії з людьми довкола. В результаті вони отримують дружні стосунки, довіру, авторитет і відданість, які можуть врятувати життя та дати перевагу над ворогом. 
На основі дослідження ми розробили алгоритм для побудови добрих стосунків у армії. Це не маніпуляція і не «прийоми». Це щирість, дружність і людяність, про які варто пам’ятати навіть тоді, коли складно.

Отримайте посібник безкоштовно за Фото без опису посиланням.

   Як ти, ветеране?   

Фото без опису

«Як ти, ветеране?» – це шостий посібник волонтерського проєкту «Як ти, брате?», покликаного розвивати взаємну допомогу під час війни. Коли ветеран повертається до цивільного життя, це стає новим викликом, адже тут військові звички та правила не працюють.
👆 Щоб адаптуватися, людині потрібно знайти нові способи бути корисною іншим, нові способи задоволення і нові способи бути «своєю» для тих, кого вона любить і цінує.
Посібник «Як ти, ветеране?» розповідає про те, як полегшити адаптацію ветеранів – як відновити контакт, запустити дружнє спілкування та повернути у ваші стосунки з ветеранами відчуття приналежності та єдності.

Отримайте посібник безкоштовно за Фото без опису посиланням.

 

 

Фото без опису"Якщо ми підтримуємо стосунки з ветеранами і залучаємо їх до спільних справ, це суттєво зменшує вірогідність виникнення ПТСР" - Антон СЕМЕНОВ, психотерапевт.

Фото без опису"Якщо ви будете ставитеся до адаптації як до процесу, який потребує зусиль, вона для всіх пройде легше" - Антон СЕМЕНОВ.

   Статті   

🔹 Життя після втрати близької людини:Фото без опису читати.

🔹 Як зустріти ветеранів краще. 4 кроки:Фото без опису читати.

🔹 Як підтримувати стосунки під час війни:Фото без опису читати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь