Стартував пілотний проєкт "Помічник ветерана"

Дата: 07.07.2023 18:09
Кількість переглядів: 327

Фото без опису

На Миколаївщині з першого липня 2023 року впроваджують пілотний проєкт «Помічник ветерана». Станом на сьоме липня відібрали 31 кандидата. Аналогічний проєкт стартував ще у трьох областях — Вінницькій, Дніпропетровській та Львівській.

Про це під час брифінгу сьомого липня сказала радниця патронатної служби начальника військової адміністрації апарату Миколаївської ОВА Неллі Яровенко.

"Головною задачею є надання послуг. Буде працювати по принципу, як рівний рівному. Це по-перше, ми надаємо/збільшуємо робочі місця для ветеранів. Коли вони будуть повертатися з війни, вони будуть розуміти про те, що їх чекають, що вони не будуть викинуті напризволяще", — сказала Неллі Яровенко.

Помічники ветерана пройдуть спеціальні курси, які триватимуть три тижні на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили. Навчання безкоштовне.

«До обов’язків помічника входитиме індивідуальний професійний супровід ветеранів у межах переходу від військової служби до цивільного життя. Вже розроблені спеціальні навчальні програми для підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та членів їхніх родин. Міністерство у справах ветеранів бере на себе фінансування», — говорить радниця військової адміністрації.

За словами Неллі Яровенко, аби стати помічником ветерана, людина має бути громадянином України, володіти українською мовою, проживати у тій територіальній громаді, де буде запроваджено пілотний проєкт, має освіту не нижче молодшого бакалавра.

«У пріоритеті — ветерани й ветеранки. Це комісовані по тим чи іншим проблемам, це члени їх сімей.  До членів сімей відносяться: чоловік, дружина та їх діти,  а також родини революції гідності та члени сімей померлих і загиблих захисників та захисниць.  Обов’язково має бути офіційний статус», — додає Неллі Яровенко.

За словами радниці військової адміністрації Неллі Яровенко, кандидатів, які пройдуть етапи відбору, скерують на навчання, підвищення кваліфікації та працевлаштовані в одній з територіальних громад на ваш вибір — Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській або Миколаївській області.

Один помічник ветерана може надавати координаційну підтримку не більше ніж 100 учасникам експериментального проєкту, додає Неллі Яровенко.

Фото без описуПершого серпня 2023 року розпочнеться навчання.

Термін подачі заяви до 14 липня 2023 року.

Подати онлайн заявку на конкурс на посаду помічника ветерана можна за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь