У 44 пілотних громадах відбуваються співбесіди із кандидатами у помічники ветерана. Етап співбесід триватиме до 11 серпня.

Дата: 30.07.2023 13:59
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

У 44 пілотних громадах відбуваються співбесіди із кандидатами у помічники ветерана.

Етап співбесід триватиме до 11 серпня.

🔹Триває процес відібрання кандидатів у експериментальний проєкт з розбудови в Україні інституту помічника ветерана в чотирьох областях держави за ініціативи Мінветеранів. Нині проходить своєрідний селекційний період «пілоту», який забезпечують створені в регіонах спеціальні відбіркові комісії. До складу цих органів, що мають свого секретаря і голову, входять представники територіальних громад, фахівці управлінь у справах ветеранів війни обласного рівня, психологи, представники Мінветеранів та інститутів громадянського суспільства, зокрема і журналісти.

🔹Основне завдання таких комісій – під час співбесід оцінити та розкрити людський потенціал майбутніх учасників проєкту, й виявити мотиваційні та особистісні спроможності долучитися до такої місії, що стає частиною механізму повернення військових людей до цивільного життя.

🔹Генеральна директорка Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Мінветеранів Світлана Березіна повідомила, що натепер відбіркові комісії у регіонах уже розпочали активну роботу.

Тривають відповідно до надісланих ветеранським відомством методичних рекомендацій співбесіди з кандидатами у помічники ветеранів в Вінницькій, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Напередодні старту діяльності із членами згаданих комісій проводили інструктивні наради аби іще раз відпрацювати та проговорити всі процедурні нюанси, зокрема, як фіксувати результати й вирішувати поточні проблемні питання.

💬«Загалом до проведення нашого експериментального проєкту у пілотних областях долучилися 44 громади. Саме у них і відбуваються співбесіди з кандидатами у помічники ветерана. На Вінниччині співбесіди уже пройшли 24 кандидати, на Дніпропетровщині – 8, Миколаївщині – 7 потенційних учасників ініціативи. Львівщина уже долучається до процесу і перші результати стануть відомими згодом. Але вже зараз можна говорити про певні попередні оцінки, зокрема якісного складу тих, хто подав заявку. Відповідно до результатів перших співбесід, 80% кандидатів у помічники ветерана отримали високий рівень компетенцій згідно зі шкалою оцінювань», - підбила перші підсумки роботи відбіркових комісій Світлана БЕРЕЗІНА.

🔹Зазначимо, що етап співбесід у проєкті з розбудови інституту помічника ветерана триватиме до 11 серпня. Після успішного проходження стадії відбору кандидатів направлять на фахове навчання у Центри ветеранського розвитку, роботу яких уже запущено. Сформують навчальні групи орієнтовною кількістю 20-25 людей. Робота з ветеранами, членами їхніх сімей у кожному випадку стане унікальною історією та досвідом.

🔹Наразі процес формування конкурсних комісій у межах пілоту, як і сам експеримент, вдосконалюватиметься.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь