Що таке «Рівний-рівному»?

Дата: 01.08.2023 23:30
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

Принцип, про який все частіше говорять стосовно відновлення військових, ефективно застосовує вітчизняна поліція.

Фото без опису Вже 5 років існує та успішно працює програма психологічної підтримки поліцейських за принципом «Рівний-рівному», в рамках Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP). 

Як повідомляє Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, лише за сім місяців 2023 року за програмою було проведено 1800 занять серед особового складу та надано понад 13 000 індивідуальних консультацій. 

Фото без описуПравоохоронці проходять навчання, завдяки якому вони можуть допомагати своїм колегам долати тривожні розлади, прояви стресу, депресії з якими вони стикаються під час виконання службових обов’язків. Також вони опановують навички психологічного відновлення та сучасні методи комунікації. Поліцейські-консультанти володіють інструментами попередження профілактики кризових станів, як окремого працівника, так й всього підрозділу. Наприклад, можуть оцінювати психоемоційний стан колективу, вміють розпізнавати ознаки вигорання, асоціальної поведінки.

Модель «Рівний-рівному» визнана однією з найбільш дієвих методів підтримки. Досвід поліції це доводить, а тепер ним все частіше починають користуватися й військовослужбовці. Адже в першу чергу по допомогу йдуть до того, кому довіряють. А довіряють своїм, рівному собі.

Саме тому проєкти підтримки та допомоги військовим та ветеранам в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська формуються насамперед за принципом «Рівний-рівному».

Як це працює на прикладі Національної поліції можна дізнатись з цього відео, що підготувала Психологічна Служба Поліції м.Одеса.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь