Миколаївська обласна військова адміністрація розповідає про людей, які мешкають в різних куточках нашого регіону та своїми вчинками надихають інших

Дата: 02.08.2023 23:54
Кількість переглядів: 219

Фото без опису

Фото без описуСИЛЬНІ, НЕЗЛАМНІ, ВІЛЬНІ…
Миколаївська обласна військова адміністрація розповідає про людей, які мешкають в різних куточках нашого регіону та своїми вчинками надихають інших.

ГАГІК САРКІСЯН - пенсіонер (с. Мішково-Погорілове)

Гагік Саркісян на власному подвір'ї готував їжу для українських захисників. У перші дні повномасштабної агресії рф проти України власним коштом купляв каву та чай. З них робив гарячі напої та розвозив по блокпостах. 

Фото без опису «24 лютого о 3-й годині ночі я не спав. Донька запитала мене, чи буде війна. Я відповів, що буде. Через годину пролунали перші вибухи», – такими спогадами про лютневу ніч починає свою розмову Гагік Саркісян. 

За словами чоловіка, як тільки зійшло сонце, поїхав у місто за продуктами. Дорога була забита автівками і, якщо раніше її можна було подолати за 15 хвилин, то тоді - за декілька годин. На зворотному шляху вже пригощав хлопців смаколиками. 

Фото без опису «Я прямо до них підходжу та кажу як є, мовляв, пригощайтеся! Спочатку поставились з недовірою, а потім вже самі звертались з проханнями», – додає Гагік. 

Готував перший місяць пенсіонер власними силами та заготівлями, які були вдома. Потім - сусіди почали зносити крупи, овочі, домашню консервацію, м’ясо. Допомагала і громада.  

Фото без опису «І варили їсти, і ліс пиляли для оборонних споруд. Те, що треба було робити, ми все робили, що хлопці просили. У нас не було командирів (серед цивільних). Для мене головне, коли люди гуртуються, то вони всі однакові і мета однакова. Тоді і все виходить!» – розповідає Гагік. 

Пенсіонер ділиться, доньку та онука вивіз до іншого міста. Адже залишатися у селі ставало дедалі небезпечніше. Подвір'я почали обстрілювати, а поряд у кілометрі точилися бої.  

Фото без опису «Одного разу було дуже страшно, коли через балку  вертоліт летів…Ця картина мені знайома, цей почерк також! Через карабаську війну, у 1988 році на моїй малій Батьківщині радянська армія стояла. Два страшні роки - комендантська година, спека, південь. Нас, як худобу, ганяли туди-сюди…Ми виїхали звідти до України, яка стала другою домівкою», – говорить Гагік Саркісян. 

Тривалий час будинок Гагіка був відчинений для захисників цілодобово. У будь-який момент привітний господар частував гарячою їжею, надавав можливість для перепочинку та вирішення побутових потреб. Навіть зараз бійці, будучи проїздом, заходять на гостини та дякують за підтримку. 

Фото без опису «Моя мотивація - свобода. І вона неоціненна! Адже Господь усіх людей наділяє і свободою, і людяністю, але не всі їх беруть. Армія створена не вбивати, а захищати людей. Коли ж функціонал змінюється, усі стають проти цієї армії. Так само й українці стали проти військ рф, які приїхали сюди вбивати», – підсумовує свою розповідь Гагік Саркісян.

Нагадаємо, Миколаївська обласна військова адміністрація  започаткувала проєкт "Сильні, незламні, вільні!" до Дня Конституції України. 

👨‍💻Якщо Ви знаєте людину, яка надихає інших та готові поділитися її історією з усіма, пишіть у коментарях або надсилайте на месенджер  сторінки Миколаївської ОВА https://www.facebook.com/mykoda


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь