Справжні герої: Історія Марії Баранкевич, фельдшера швидкої допомоги

Дата: 06.08.2023 19:43
Кількість переглядів: 418

Фото без опису

🇺🇦СИЛЬНІ, НЕЗЛАМНІ, ВІЛЬНІ…

Миколаївська обласна військова адміністрація розповідає про людей, які мешкають в різних куточках нашого регіону та своїми вчинками надихають інших.

МАРІЯ БАРАНКЕВИЧ - фельдшер бригади швидкої допомоги(м. Миколаїв)

21-річна Марія Баранкевич надавала кваліфіковану медичну допомогу за основним місцем роботи. А у власні вихідні чергувала у ЛШМД та допомагала пораненим військовослужбовцям.

💬«У той четвер, 24 лютого якраз почалася моя зміна. Я збиралась на неї і почула голосні вибухи. Швидко одягнулася та поїхала на роботу!», – розповідає Марія Баранкевич, як зустріла повномасштабну агресію росії проти України.

В колективі багато хто, ділиться Марія, не міг взяти себе в руки. У перший день був хаос та несприйняття великої війни. Рятувалися дружнім словом та підтримкою колег.

💬«Більшість колег залишилося у Миколаєві. Працювали за графіком - доба через три. Я не могла сидіти в чотирьох стінах та допомагала, чим могла!» – говорить Марія.

За словами фельдшерки, змінився характер викликів швидких. Їх було менше, але більш серйозніші – з'явилися міннобухові травми.

💬«До великої війни зустрічались на викликах тільки травми, переломи, падіння з висоти. А ось такого щось серйозного не було. З 24 лютого з'явився новий досвід. На жаль, жахливий, але це важливий досвід…» – розповідає фельдшерка.

За півтора року Марія здійснила сотні виїздів, де надавали допомогу як цивільним, так і військовим. Від легких поранень до складних травм.

💬«Найбільше запам'ятався виїзд, коли ракета влучила у п'ятиповерхівку. Від удару зруйнувалися два поверхи. Під плитами опинилися люди, яких оперативно визволяли та передавали нам. Один рятувальник, який почав підніматися на 4 поверх, провалився донизу і сильно травмувався…» – пригадує Марія.

Усім травмованим тоді надали невідкладну допомогу та доправили до медзакладів. Зараз дівчина продовжує працювати на швидкій та думає йти на бойового медика.

💬«Дуже сильно хочеться Перемоги, миру, спокою. Щоб всі військові, всі люди були живими, здоровими і поверталися до своїх сімей, до своїх дітей», – каже Марія Баранкевич.

Нагадаємо, Миколаївська обласна військова адміністрація започаткувала проєкт "Сильні, незламні, вільні!" до Дня Конституції України.

👨‍💻Якщо Ви знаєте людину, яка надихає інших та готові поділитися її історією з усіма, пишіть у коментарях або надсилайте на месенджер цієї сторінки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь