ОСОБЛИВОСТІ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ ВЛІТКУ

Дата: 14.08.2023 18:08
Кількість переглядів: 162

Фото без опису

ОСОБЛИВОСТІ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ ВЛІТКУ 

Літо – це найбільш слушний період, щоб нагодувати дітей вітамінами. Діти влітку ростуть швидше, більше витрачають енергії, проте посадити за стіл малюка або школяра буває не просто. Дитячий раціон влітку бажано змінити і розрахувати таким чином, щоб дитина отримувала достатньо жири, вуглеводи, білки, необхідні вітаміни та мінерали. Доведено, що збалансоване
дитяче меню влітку заряджає організм вітамінами на цілий рік, позитивно впливає на активність дитини, її самопочуття та настрій.
Для організації корисного , збалансованого та безпечного харчування дитини влітку слід додержуватись наступних основних правил.
Фото без описуСлідкуйте за якістю продуктів, перевіряйте терміни придатності, дотримуйтесь умов зберігання та правил гігієни. Виключіть з раціону дитини продукти, що швидко псуються – торти, тістечка з кремом, не купляйте випічку з м’ясом, м’яким сиром. Адже літо – час пікової захворюваності на харчові отруєння та кишкові інфекції.
Фото без описуЗабезпечте оптимальний питний режим дитини! Пам’ятайте, для кожного віку – своє оптимальне споживання рідини. 1-3 річна дитина потребує приблизно 1 л рідини на добу, дошкільник – 1,4 л, діти шкільного віку – 1,7-2,2 л.
Фото без описуВіддайте перевагу негазованій питній воді, домашнім не солодким компотам, чаю. Давайте дитині питну воду та напої рівномірно, протягом дня, невеликими порціями. Не давайте дітям солодкі газовані напої.
Фото без описуМайте на увазі, інтенсивні фізичні навантаження (заняття спортом, танцями, рухливі ігри) сприяють додатковій втраті рідини організмом, яку необхідно компенсувати. 

Фото без описуОбмежте споживання дитиною цукру та продуктів з ним, солі та солених продуктів а також продуктів, що містять смако-ароматичні речовини та гострі спеції. Все це викликає спрагу.
Фото без описуВключайте в харчування дитини якомога більше свіжих овочів та фруктів, при приготуванні страв використовуйте сезонні продукти.
Фото без описуВ жаркий період обмежте споживання жирних м’ясних страв, насичених м’ясних бульйонів, ковбасних виробів та гострих сирів. Натомість запропонуйте дитині овочеві та круп’яні страви, в якості джерела білка – страви з молока, яєць, риби, нежирного м’яса.
Фото без описуОбов’язково включайте в раціон харчування дитини перші страви на овочевому, на ненасиченому м’ясному, або рибному бульйоні – супи, борщі, розсольники та особливі «літні» варіанти – окрошки, холодні борщі тощо.


Миколаївське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь