Які сигнали подає психіка у відповідь на стрес?

Дата: 05.09.2023 19:30
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

❓Які сигнали подає психіка у відповідь на стрес?

👉Ми звикли говорити про стрес як про явище на рівні емоцій. Наче поганий настрій 🤔 Хіба це здатне завдати реальної шкоди? Тому, коли щодня без причини болять ноги, стає важко ковтати або різко падає зір, ми можемо навіть не допускати, що це сигнали психіки, а не фізичні хвороби.

Фото без описуФото без опису

Навіть особливості поведінки, які ми можемо вважати рисами свого характеру, теж часом виявляються результатом постійних стресу й тривоги.

Ці двоє — захисні реакції організму. Тобто короткий сигнал, аби різко зібрати себе до купи та дати відсіч небезпеці. Далі має наставати розслаблення і спокій. Але багато хто застрягає у цьому стані напруги на місяці чи навіть роки. З плином часу психіка виснажується все більше, а зрозуміти що з вами відбувається — все важче.

Фото без описуФото без опису

Стрес та тривога можуть взяти під контроль ваше життя, але ви також здатні повернути його собі. Тому в цьому дописі ми розповідаємо, як зробити перший крок: помітити сигнали власної психіки.

Фото без описуФото без опису


👆Зазначимо, що Всеукраїнська програма ментального здоров’я створена за ініціативою першої леді Олена Зеленська і має просту життєву назву «Ти як?».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь