Миколаївщину відвідала делегація Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO)

Дата: 16.09.2023 09:08
Кількість переглядів: 336

Фото без опису

✅Миколаївщину відвідала делегація Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO)

У п‘ятницю, 15 вересня, до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO) на чолі з директором паном Андреасом Папаконстантину.

У межах візиту відбулася зустріч із заступником начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Миколою Маріновим та директором департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОВА Олександром Корольовим.

🗣Сторони обговорили гуманітарну ситуацію в області, синергію та взаємодію з міжнародними гуманітарними організаціями; гуманітарне реагування на виклики пов’язані з підривом дамби Каховського водосховища у підтоплених громадах Миколаївщини; проблеми водопостачання у Миколаївській області та співпрацю з міжнародними гуманітарними партнерами у даній сфері; здійснення відновлюваних ремонтних робіт та допомогу постраждалому населенню у деокупованих громадах Миколаївської області.

Фото без опису

Під час зустрічі Андреас Папаконстантину зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення ECHO став активним гуманітарним донором України, надаючи допомогу для вирішення найбільш гострих гуманітарних потреб внутрішньо переміщеним особам, а також місцевим мешканцям, які потерпають від наслідків активних бойових дій.

«Ми розуміємо, що поки йде війна, відновити стабільність та якість життя мешканців регіону до того рівня, яким воно було до 24 лютого 2022 року – неможливо. Проте, ми маємо можливість зробити його кращим, аніж вчора, аніж сьогодні. Будемо співдіяти, залучати нові ресурси, працювати та наближати перемогу України разом», - додав директор ЕСНО.

Зі своєї сторони Микола Марінов висловив щиру 🤝вдячність партнерам за турботу, небайдужість та стрімку співпрацю.

Фото без опису

«Допомагати тим, хто цього потребує – ключове завдання сьогодення. Ваша допомога є вагомим внеском у розвиток доброустрою Миколаївщини, і, безсумнівно, відчутною підтримкою всього українського народу», – сказав заступник ОВА.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь